Mergi direct la conținut »
Încă un posibil caz de medic fals, în Galați. O tânără care apare că lucrează în Marea Britanie s-a prezentat la un birou de traduceri cu o diplomă falsă!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încă un posibil caz de medic fals, în Galați. O tânără care apare că lucrează în Marea Britanie s-a prezentat la un birou de traduceri cu o diplomă falsă!

Încă un posibil caz de medic fals, în Galați. O tânără care apare că lucrează în Marea Britanie s-a prezentat la un birou de traduceri cu o diplomă falsă!

Poliția Galați face anchetă în cazul unei tinere din oraș, care în septembrie 2018 a mers la un birou de traduceri autorizate pentru a legaliza o diplomă de licență care ar fi fost emisă de Facultatea de Medicină a unei universități din București. Pentru că documentul respectiv le-a ridicat mari suspiciuni traducătorilor, aceștia au anunțat imediat Poliția.

De Cristina Sterian,

Cercetările au fost declanșate după ce angajații unui birou de traduceri autorizate au sunat la Poliția Galați sesizând că o gălățeancă de 33 de ani a solicitat traducerea și legalizarea mai multor documente, între care o diplomă de licență de Facultatea de Medicină care ar fi fost emisă de o universitate din București.

„În luna septembrie a anului trecut, un birou de traduceri autorizate a făcut o sesizare la secția 2 Poliție Galați cu privire la suspiciunea unui fals: o diplomă de licență emisă de o universitate din București pentru Facultatea de Medicină, alături de alte documente false ale aceleiași persoane. Este vorba despre o tânără de 33 de ani din Galați, care a mers la biroul respectiv și a solicitat traducerea si legalizarea documentelor. S-a întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale. S-a început urmărirea penală in rem și se continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați”, a declarat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Sursa citată a precizat că nu poate spune despre ce universitate este vorba.

Până acum, tânăra a fost audiată la Poliție și de asemenea a fost făcută o expertiză a documentelor.

Surse de presă susțin că deocamdată nu există probe că tânăra ar fi fost cea care a falsificat diploma de licență, ci doar că ea s-ar fi folosit de de acest document.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Oricum, ancheta este în plină desfășurare. Cercetările trebuie să stabilească și dacă femeia s-a folosit de document, dacă profesează ca medic sau cadru sanitar pe baza diplomei suspectate a fi false.

Pe Facebook, femeia din Galați vizată de ancheta Poliției apărea că ar lucra ca doctor la Spitalul Universitar NHS din Nottingham, Marea Britanie.


Citește și:

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Facultatea de Medicină a descoperit diploma reală falsificată de „ginecologul” de la Spitalul Ilfov: „Îi aparține unui absolvent de jurnalism din 2008, iar Raluca Bîrsan a folosit niște ștampile false”

Close
Închide
  Close