Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO / Incendiul de la o fabrică de mase plastice din Fierbinți-Târg a fost stins. Un pompier a fost rănit

Alertă în noaptea de joi spre vineri din cauza unui incendiu la o fabrică de mase plastice din Fierbinți-Târg, județul Ialomița. Pompierii au intervenit aproape 10 ore pentru a stinge flăcările care s-au extins pe o suprafață de aproape 3.000 de metri pătrați. Militarii spun că a existat pericolul ca focul să se extindă în zona din aproapiere în care există case.


UPDATE, ora 16.00 – Pompierii din Ialomița au stabilit cauza incendiului violent care a distrus trei hale din cadrul unei fabrici de reciclare a maselor plastice din orașul Fierbinți Târg.

Un scurt circuit electric produs într-una din hale a declanșat vâlvătaia, iar pagubele produse de flcările uriașe sunt enorme. Cele trei hale au fost distruse de foc, la fel și sute de tone de materie primă și deșeuri depozitate aici. În plus, au fost distruse și utilajele și toate instalațiile din interior.

Pe lângă pagubele materiale, și două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba despre afaceristul care deține fabrica de reciclare și unul dintre pompierii care acționau pentru stingerea flăcărilor. La un moment dat, patronul societății a ajuns în zona în care se aflau materiale plastice topite de foc. El a alunecat și a căzut la pământ, suferind arsuri la picioare. Un pompier a sărit în ajutorul bărbatului și, la rândul său, a suferit arsuri superficiale la o mână.

Cei doi au primit ajutor medical la fața locului, iar apoi au ajuns la spital, nefiind internați. Proprietarul halelor a decis însă să meargă la o clinică din Capitală pentru a fi văzut de un medic specialist.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

UPDATE 12:20: Pompierii au reușit să stingă incendiul izbucnit la o fabrică de reciclare a maselor plastice din Fierbinți-Târg după aproape 10 ore de luptă cu flăcările. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au precizat că un pompier a fost transportat la Spitalul din Urziceni deoarece a suferit răni ușoare, notează Agerpres.ro.

„În incendiu au fost distruse trei hale ale fabricii, în suprafaţă totală de peste 3.000 metri pătraţi, nu au fost înregistrate victime, deşi zece angajaţi dormeau în barăci aflate în curtea fabricii, la care se adaugă patru paznici”, a spus, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, Lăcrămioara Chirea.

Pompierii spun că o comisie mixtă cercetează cauza izbucnirii incendiului.


Incendiul a fost anunțat la 112 la miezul nopții  și a cuprins o fabrică de reciclare a materialelor plastice din localitatea Fierbinți-Târg. Focul a mistuit trei hale ale fabricii pe o suprafață de aproape 3.000 de metri pătrați, notează digi24.ro.


La fața locului, pompierii intervin cu șapte autospeciale cu apă și spumă. Reprezentanții ISU spun că în apropierea fabricii se află case și există pericolul ca incendiul violent să se extindă și la locuințe.

Muncitori ai fabricii, care dormeau în barăci, au reușit să se autoevacueze. Ei au fost cei care au sunat la 112.


Citește și Un bătrân de 94 de ani participă, de șapte ani, la toate ședințele de consiliu de la Primăria Capitalei. Și-a notat prezența într-un caiet


 

Close
Închide
  Close