De Cristina Sterian, Andreea Radu,

Potrivit şefului de secţie, dr. Adrian Zoican, câteva zeci de pacienţi, precum şi personalul medical au fost evacuaţi, notează Agerpres.

Alarma a fost dată după ce fumul gros a fost observat la acoperișul de la intrarea în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Imediat, două echipaje de la Isu Buzău s-au prezentat la fața locului și au intervenit pentru stingerea incendiului.

”Sesizați la 112, pompierii au deplasat 2 autospeciale cu apă și spumă. Odată ajunși, au constatat că incendiul se manifestă mocnit, cu degajare de fum, s-a intervenit pentru decopertare si stingere incendiu”, a declarat Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

Totodată, s-a trecut la evacuarea personalului medical și a pacienților din UPU, 32 de pacienți și 20 de cadre medicale fiind evacuate de aici. De asemenea, din cauza fumului gros au fost evacuați și 24 de pacienți de la Cardiologie. Ulterior, medicii au trecut la trierea rapidă a pacienților care așteptau să fie internați și s-a luat măsura internării rapide pe secțiile în care nu au fost afectate de fum.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

” Mai e fum la Cardiologie, din cauza vântului care suflă cu putere, fumul a intrat în saloane. Așteptăm să se poată respira și să trimitem înapoi pacienții la Cardiologie”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Pompierii au reușit stingerea focului, iar acum fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului.

Din primele informaţii, acesta s-ar fi produs de la o ţigară aruncată sau de la un scurtcircuit electric, transmite ISU Buzău.

Foto: spitalulbuzau.ro


FOTO | Platforma Iadului. „Rulmentul” Brașov, pe vremuri mândria socialismului românesc, a ajuns o ruină!Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate