De Răzvan Mihalașcu, Cătălin Schipor,

UPDATE 11.40: Fostul club Bamboo din Mamaia nu avea asigurare, potrivit autorităților din Constanța, contrar informațiilor apărute anterior.

UPDATE 9:50: Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Libertatea că există o poliță de asigure pentru clubul care a fost distrus de flăcări. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului este un aragaz lăsat nesupravegheat.

Cu doar două zile înainte de producerea incendiului, pompierii de la Prevenire au venit în control la fostul club Bamboo. Nu au putut sancționa localul pentru că era închis. În acest sezon estival, clubul nu a funcționat, fiind deschis doar barul de pe plajă.


Alarma s-a dat în jurul orei 1 când fostul club Bamboo era închis. Înăuntru se aflau doar câțiva angajați care au reușit să iasă la timp. Unul dintre aceștia a sărit pe o fereastră, relatează digi24.

60 de pompieri au intervenit la șapte autospeciale pentru a stinge flăcările. La stingerea incendiului au participat și două autospeciale ale unei firme private.

Incendiul s-a manifestat violent. A fost anunțat cu întârziere. Când a ajuns prima sursă, se manifesta cu violență în interior.

Gheorghe Daniel Popa, inspector-șef la ISU Dobrogea

Au fost create echipe de căutare, însă pompierii au precizat că, din primele informații, nu există victime.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Reprezentanții ISU Dobrogea au explicat că focul s-a manifestat violent deoarece în club erau foarte multe materiale combustibile.

Primii doi pompieri care au intrat în clubul cuprins de flăcări au au inhalat mult fum au avut nevoie de asistență medicală.

Comandantul Daniel Popa a menționat că trei dintre hidranții din jur nu funcționau, iar, pentru stingerea incendiului, a fost folosită inclusiv apă din piscina unui restaurant din zonă.

Incendiul a fost stins, după ce pompierii au luptat cu flăcările aproape trei ore.

Cei care controlează clubul, Joshua Castellano şi Cătălin Botezatu, nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii, notează Replica.

Fostul club Bamboo din Mamaia, amendat în 2018

Fostul club Bamboo din Mamaia, rebotezat Silence, avea aviz de securitate la incendiu, însă nu și autorizație. Din acest motiv, reprezentanții localului au fost amendați anul trecut.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Cauzele incendiului nu sunt clare în acest moment, o anchetă urmând să stabilească de la ce a pornit focul.

Clubul Bamboo din București a ars în urmă cu trei ani

În ianuarie 2017, clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. Sute de oameni au fost evacuați de urgență, iar 44 dintre aceștia au fost răniți.

În urma unei anchete s-a stabilit că incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică. Procurorii Parchetului Bucureşti au constatat că nimeni nu este vinovat de producerea incidentului.

Clubul Bamboo a mai fost mistuit de flăcări în iunie 2005, atunci Cătălin Botezatu, acţionar, spunea că focul a fost pus intenţionat.


Citeşte şi:

„Le-am spus că sunt ținută cu forța și nu au făcut nimic”. Traficată la 16 ani în Caracal și apoi violată, victima povestește cum polițiștii „m-au făcut curvă și mi-au zis «da’ ce, ție nu ți-a plăcut?»”

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult