MENIU CAUTĂ
02 Oct. 2017 05:15

Începe facultatea! Psihologul Libertatea: “Anii studenției vor fi printre cei mai frumoși din viața ta”

Distribuie

Începe facultatea! Pentru cei care încep primul an de facultate în anul școlar 2017-2018 - care sunt, așadar, boboci -, psihologul Cezar Laurențiu Cioc explică ce impact are viața de student asupra tinerilor. Află cum ți-se va împărți viața între sesiuni de examene, băute prin cămine și iubiri pe care nu ai să le uiți niciodată. (Citeşte AICI toate informaţiile despre anul școlar 2017-2018).

De ceva vreme, Bacalaureatul a devenit o modalitate de selecție a celor care au capacitatea reală de a urma studii universitare. Dintre aceștia, cei mai buni au ales să studieze la universitățile de stat de prestigiu, iar restul au luat drumul facultăților private. Acestea din urmă au o reputație de ”fabrici de diplome”, însă tinerii care doresc să învețe la cote înalte o pot face și acolo. Ce beneficii mai are viața de student, pe lângă diploma de la finalul anilor de studiu? Aflăm de la psihologul ziarului Libertatea.

Anii de facultate sunt primii ani de libertate 

”Anii de facultate sunt cu adevărat primii ani de libertate adevărată din viața unui tânăr. Ai acel sentiment că, pentru prima oară în viață, faci doar ce vrei. Ce ar trebui să știi, ca student boboc, este că perioada aceasta va fi una dintre cele mai frumoase din viață, doar că vei realiza asta la multă vreme după absolvire! Dincolo de diplomă, anii de facultate își vor pune amprenta formativ pe tine. Acum e se leagă noi prietenii, unele pe viață. Aceste prietenii sunt udate și cimentate prin beții memorabile în camere de cămin, mâncatul la comun din pachetele cu bunătăți trimise de acasă de părinți sau nopți albe de învățat pe ultima sută de metri în sesiune. Toate aceste interacțiuni aproape de intimitate generează amiciții autentice, cum nu se mai leagă între adulți. Tot în anii facultății ai parte de cele mai intense iubiri din viața ta. E perioada în care iubești cu patos… chiar de mai multe ori, pentru că ai atât de multe alternative! Iată de ce facultatea înseamnă mult mai mult decât studiul propriu-zis”, a explicat psihologul Cezar Laurențiu Cioc pentru Libertatea.

psiholog Cezar Laurentiu Ciocpsiholog Cezar Laurentiu Cioc


VIDEO/ Situaţie uluitoare în învățământul românesc! De ce au ajuns profesorii să „chiulească” de la școală


 

Citește mai multe despre Anul școlar, facultate, psiholog și studenti pe Libertatea.

Comentarii