Mergi direct la conținut »
Incidentele cu noile autobuze Otokar scoase pe traseu de 1 decembrie sunt negate de conducerea STB. ”S-a ars doar o siguranță”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Incidentele cu noile autobuze Otokar scoase pe traseu de 1 decembrie sunt negate de conducerea STB. ”S-a ars doar o siguranță”

Incidentele cu noile autobuze Otokar scoase pe traseu de 1 decembrie sunt negate de conducerea Societății de Transport București. Un singur autobuz pus chiar sâmbătă în funcțiune s-a defectat pe traseu, dar problema s-a remediat pe loc și autobuzul a pornit din nou la drum, susțin reprezentanții STB într-un comunicat. Asta în ciuda imaginii realizate de un cititor libertatea.ro, în care se poate observa cum autobuzul rămas în pană în fața Liceului Tudor Vladmirescu este preluat spre tractare de un utilaj greu al STB.

De Mihai Niculescu,

Societatea de Transport Bucuresti infirmă datele apărute în mediul online, conform cărora circa o treime din cele 30 de autobuze noi, marca Otokar, ar avea probleme tehnice, și face următoarele precizări:
Toate cele 30 de autobuze noi sunt în traseu și sunt funcționale
Începând de astăzi, primele 30 de autobuze noi, achiziționate de Primăria Capitalei, au intrat pe 5 trasee de transport în comun. Autobuzele circulă pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 și 601 (cele de 12 metri lungime) și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).
Menționăm cu privire la incidentele despre care s-a scris în mediul online, că a fost înregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a ars siguranța generală, dar a fost înlocuită, iar autobuzul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie
afirmă STB într-un comunicat.

Societatea de Transport București recunoaște însă că șferii nu sunt familiarizați cu setările noilor autobuze, dar nu este afectată în nici un fel siguranța călătorilor.

Au fost semnalate și diferențe de temperatură înregistrate în habitaclul șoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că șoferii nu sunt încă familiarizați cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la același nivel, altfel apar dereglări și diferențe între salon și habitaclu. Șoferii au fost reinstruiți cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme.
Referitor la așa-zisele zgomote auzite de un șofer la motor, STB SA precizează că nu a fost înregistrat niciun astfel de caz la vreo autobază, așadar nu putem confirma postarea cu privire la această situație
susține societatea municipală.


Citește și: GALERIE FOTO/ Profira Baciu sărbătorește Ziua Națională cu urechea lipită de radio și are un mesaj pentru guvernanți: „Să ne aducă acasă copiii din străinătate”


 

Close
Închide
  Close