Mergi direct la conținut »
FOTO | Incidentul șocant petrecut într-un cimitir din Strasbourg, cu doar câteva ore înainte de atentatul terorist
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Incidentul șocant petrecut într-un cimitir din Strasbourg, cu doar câteva ore înainte de atentatul terorist

FOTO | Incidentul șocant petrecut într-un cimitir din Strasbourg, cu doar câteva ore înainte de atentatul terorist

Descoperire șocantă făcută într-un cimitir evreiesc din orașul francez Strasbourg, cu doar câteva ore înainte de producerea atentatului de la Târgul de Crăciun, în urma căruia 3 oameni și-au pierdut viața, iar alți 13 au fost răniți.

Pe mai multe morminte  au apărut simboluri naziste, numărul 88 – care simbolizează salutul nazist – și numărul 14. Cel din urmă face trimitere la sloganul specific grupărilor neonaziste: Trebuie să protejăm existența poporului nostru și viitorul copiilor albi.

Reamintim că trei persoane au murit, și alte 13 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi și din informațiile adunate de aceștia ar fi vorba de un atentat terorist. Atacatorul este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Atacatorul ar fi strigat ”Allahu Akbar” în momentul în care a deschis focul asupra oamenilor nevinovați. El s-a născut în Franța, provenind dintr-o familie cu origini nord-africane.

Cherif Chekat era cunoscut autorităților pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul.

Printre victime se numără și un jurnalistul italian Antonio Megalizzi, în vârstă de 28 de ani. Antonio este orginar din Calabria. S-a mutat la Trento, pentru a face parte din proiectul Europhonica, un proiect radiofonic universitar. Ulterior, Meglizzi a fost selectat pentru a face parte din prima redacție radio europeană. Tânărul se afla la Strasbourg împreună cu colegi de-ai săi pentru a urmări ultima ședință a Parlamentului European a anului și pentru a afla cele mai noi informații despre Brexit.


CITEȘTE ȘI: Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close