Mergi direct la conținut »
Indicele ROBOR a atins 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate. Euro crește din nou
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Indicele ROBOR a atins 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate. Euro crește din nou

Indicele ROBOR a atins 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate. Euro crește din nou

Indicele ROBOR, în funcție de care se calculează dobânzile la creditele în lei ale populației, a crescut joi 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate, în vreme ce leul s-a depreciat în fața euro până la 4,7559 lei, potrivit datelor oficiale prezentate de către Banca Națională a României (BNR).

De Daniel Ionașcu,

Ultima perioadă a fost caracterizată de creșterea indicelui ROBOR, pe măsură ce tot mai mulți oficiali au atacat modul de calcul al acestuia.

Scandal pe calcularea ROBOR

Darius Vâlcov – consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă – a afirmat că băncile nu au făcut tranzacții în ianuarie, astfel că majorarea ROBOR ar fi doar o metodă de a crește ratele românilor.

Anterior, Vâlcov a spus că dorește eliminarea sau schimbarea modului de calcul al ROBOR.

De asemenea, senatorul Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din camera superioară a Parlamentului, a afirmat recent că indicele ROBOR este „trucat” de către bănci, cu ajutorul BNR.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat în Parlament că dobânzile vor scădea în România atunci când inflația va scădea, la fel și deficitul extern și cel bugetar.

Euro a crescut la 4,7559 lei

Euro a crescut la rândul său în ultimele zile: moneda europeană a trecut ieri de pragul de 4,75 de lei, iar azi leul a mai scăzut puțin, euro ajungând 4,7559 lei.

Dolarul american a crescut la rândul său, de la 4,1938 lei miercuri la 4,1941 lei joi.

Close
Închide
  Close