De Cătălin Apostol,

Medicul infecționist afirmă că restricțiile respective vor avea mai multe consecințe nefaste. “Îngrijirea persoanelor cu suferințe psihice a devenit mai dificilă. Potențialul de conflict în interiorul famiilor care locuiesc în spații înguste a crescut, iar o criză economică va influența direct rata mortalității. Aceste lucruri se vor agrava, cu cât restricțiile vor fi mai mult în vigoare”, a declarat Ansgar Lohse, citat de Bild.

Alternativa propusă de medicul în vârstă de 60 de ani nu reprezintă o noutate absolută. “În absența unui vaccin, de care nu vom dispune mai devreme de 2021, răspândirea necontrolată a coronavirusului va putea fi stopată doar dacă suficient de mulți oameni vor căpăta imunitate”, a explicat Ansgar Lohse.

Trebuie să permitem infectarea celor care fac parte din grupele de risc minim, pentru imunizare. Atât copiii, cât și majoritatea părinților tineri nu fac parte din grupele de risc major. Cu cât membrii acestor grupe se infectează mai repede, cu atât mai bine. De aceea ar trebui redeschise cât mai curând grădinițele și școlile.

Ansgar Lohse, infecționist german

Potrivit specialistului, concomitent cu aplicarea acestei măsuri de relaxare ar trebui îmbunătățite măsurile pentru protejarea vârstnicilor și a cadrelor medicale. “Din acest punct de vedere, în lunile următoare va fi important să-i putem identifica prin teste pe cei care s-au infectat și care au devenit imuni”, a afirmat Ansgar Lohse.

Infecționistul pretinde că există și alți specialiști în medicină care consideră că o prea mare concentrare asupra coronavirusului poate avea efecte dăunătoare pe termen lung.

Suntem de acord că nu trebuie să ne concentrăm doar asupra coronavirusului, pentru că riscăm consecințe neplăcute pe termen lung. Mulți oameni vor suferi și vor muri, pentru că nu vor mai exista locuri în spitale, pentru că serviciile sociale și medicale nu vor mai funcționa, pentru că vor trebui să trăiască prea singuri sau prea înghesuiți și pentru că viețile și carierele le vor fi amenințate serios.

Ansgar Lohse, infecționist german

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați