De Adrian Ilie,

”Au venit la mine părinți îngrijorați cu copii de 12-13 ani care au ajuns să consume etnobotanice. Copiii le consideră legale și este foarte complicat să-i convingi că nu sunt sănătoase pentru ei. Îți spun că ”etnobotanice” este un cuvânt care arată că sunt cumva sănătoase chiar”, a declarat Lavinia Cosma.

Ea a arătat că flagelul etnobotanicelor afectează persoane din toate categoriile social și poate compromite viitorul unei generații.

Am regăsit în școlile din România copii de școală generală care ajung, din diferite motive, să-și rateze viitorul. Am întâlnit copii care au fost acceptați la universități prin lume dar nu au mai ajuns acolo pentru că au devenit dependenți de substanțe care, la propriu, le prăjesc creierul”.

Lavinia Cosma, deputat USR:

Ca și consumatorii și psihiatrii, Cosma a constatat că dependenți de alte droguri care au trecut apoi la etnobotanice au trecut print-o deteriorare severă a stării de sănătate. ”Au devenit, la propriu, legume”, a spus deputatul.

În ce privește temerile și criticile aduse inițial legii pe care a propus-o, legate în special de temerea că vor fi pedepsiți aspru consumatorii de marijuana, Cosma susține că aceste contestări au fost făcute dintr-o perspectivă interesată. ”Când a fost adoptată legea, a fost cumva o reacție normală pentru că foarte mulți traficanți și-au dat seama că au de suferit. Mi-am asumat lucrul acesta când am inițiat acest demers”, a spus Cosma.

Ea a arătat că eforturile de recuperare a elevilor care ajung să consume etnobotanice sunt îngreunate, în unele cazuri, chiar de către părinți.

”Este o mare problemă și pentru părinți pentru că ei la școală nu s-au confruntat cu droguri. Din păcate, sunt și părinți care trăiesc într-o stare de negare și nu recunosc că ar avea o problemă copilul lor. Probabil din motive sociale, să nu li se pună o etichetă”, a conchis Lavinia Cosma.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor