Mergi direct la conținut »
Instanța a decis că TVR a rupt abuziv contractul cu jurnalistul Dragoș Pătraru. Televiziunea națională trebuie să-i plătească daune de zeci de mii de euro!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Instanța a decis că TVR a rupt abuziv contractul cu jurnalistul Dragoș Pătraru. Televiziunea națională trebuie să-i plătească daune de zeci de mii de euro!

Instanța a decis că TVR a rupt abuziv contractul cu jurnalistul Dragoș Pătraru. Televiziunea națională trebuie să-i plătească daune de zeci de mii de euro!

Tribunalul București a decis că TVR a rupt abuziv contractul cu jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, a anunțat Pagina de Media, citând portal.just.ro.

De Petre Dobrescu,

Instanța a decis că TVR trebuie să-i plătească lui Pătraru penalități de reziliere de 29.850 de euro (140.000 de lei).

Decizia dată săptămâna trecută de Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Decizia Tribunalului București, din minuta postată pe site-ul portal.just.ro, notează că:

„Admite acţiunea în parte. Constată caracterul abuziv al rezilierii unilaterale potrivit notificării c/481 din 25.06.2018. Obligă pe pârâtă la plata sumei de 141.790 lei – echivalentul sumei de 29.850 euro – penalităţi de reziliere. 

Respinge cererea de reziliere a contractului, ca rămasă fără obiect. Respinge cererea de plată a dobânzii legale ca neîntemeiată. Cu apel. Pronunţată prin punerea la dispozţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 27.09.2019.”

Conducerea TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoș Pătraru, în iunie 2018.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns”, au spus atunci reprezentanții TVR.

Pe 3 mai 2018, chiar de ziua Libertății Presei, Pătraru a spus că a fost supus la acțiuni de intimidare, amenințări, cenzură și abuz de putere.

Jurnalistul a difuzat atunci o serie de înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, care îi numește „hateri” pe jurnaliștii care critică puterea.


Close
Închide
  Close