De Viorel Tudorache,

”Dispozitivele pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor cu flux concentrat de radiație UV sunt tot mai căutate în această perioadă critică. Mai multe instituții ale statului, precum și câteva spitale au achiziționat câteva instalații de acest gen”, a precizat pentru Libertatea Dan Pavunev, acționarul principal al Grupului Midas Electronics, unic producător și distribuitor în România al dispozitivelor cu flux concentrat de radiații UV pentru dezinfecția și purificarea aerului, suprafețelor, produselor și apei.

Spitalul Universitar București și Spitalul Militar Central sunt printre unitățile medicale care au achiziționat recent astfel de aparatură high-tech.

Întreprinzătorul Dan Pavunev, în centru, a precizat că firma pe care o conduce lucrează în această perioadă cu 80 la sută din personal

”Aceste instalații dispun de o capacitate de distrugere în proporție de până la 99% a microorganismelor din componenta aerului, bacterii, fungi, ciuperci, protozoare, drojdii, înlăturând toți virușii provocatori de gripă, chiar și pe cei aparținând clasei A, H1N1, H5N1, inclusiv noul coronavirus”, susține Dan Pavunev.

Întreprinzătorul a mai spus: ”Aceste instalații reprezintă un element complementar în procesul de măsuri luate împotriva coronavirusului. Spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt esențiale”, a adăugat Dan Pavunev.

2.000 de euro costă cea mai nouă variantă de aparat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor cu flux concentrat de radiație UV

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Autoritățile sunt sprijinite de ANAP

Potrivit Decretului nr. 195 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, autorităţile publice centrale, precum şi entităţile juridice în care statul este acţionar majoritar pot achiziţiona în mod direct materiale şi echipamente necesare combaterii acestei epidemii.

”Agenția Națională pentru Achiziții Publice va oferi sprijin autorităților care derulează achiziții cum sunt cele de medicamente, materiale sanitare sau echipamente medicaleÎn momentul de față, angajații Agenției oferă consultări prin sistemul HELPDESK, tuturor autorităților care întâmpină dificultăți în derularea achizițiilor directe de materiale și echipamente necesare combaterii epidemiei COVID-19.

Precizez că vom supraveghea atent achiziţiile publice derulate în această perioadă de autorități, ANAP având la dispoziție mecanisme de monitorizare a sistemului de achiziţii publice din România.Astfel, ne vom asigura că reprezentanții autorităților publice nu vor face abuzuri.” a declarat președintele ANAP, Eugen Cojoacă, conform anap.gov.ro.

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”
Recomandări

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”

 


.

Președintele ANAP, Eugen Cojoacă

China dezinfectează banii, autobuzele și ascensoarele cu raze ultraviolete

În China, razele ultraviolete (UV) sunt folosite pentru dezinfectarea banilor, autobuzelor şi a ascensoarelor. Aceasta este metoda high-tech şi ultra-rapidă utilizată în China pentru a elimina orice potenţială urmă a noului coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atenționat oamenii: ”Lămpile UV nu trebuie utilizate pentru dezinfectarea şi sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale corpului, deoarece radiațiile ultraviolete pot provoca iritații ale pielii”.

Cum funcționează aparatele cu ultraviolete

Potrivit site-urilor științifice, această metodă se bazează pe ceea ce se obține natural de la soare: razele ultraviolete.

Acestea inactivează microorganismele, prin dislocarea lanțurilor ADN ale agentilor patogeni și virușilor rezistenți în urma unei reacții fotochimice.


Citeşte şi:

Audiențe record la TV în timpul anunțului restricțiilor de circulație din cauza coronavirusului. Care au fost cele mai urmărite posturi

Mai multe biserici au sfidat regulile autorităţilor şi au împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriță. Mitropolia Cluj: „Nimeni nu a venit cu lingura de acasă”

Ce să mănânci în perioada postului ca să nu te îngrași. Ioana Ginghină: „Nu este greu, dacă respecți anumite reguli”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate