Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 09:46

„Operarea este normală pe aeroporturile din Bucureşti. S-a intervenit constant cu utilaje, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună.

Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărtează prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri, la decolare, de 40-50 minute”, a transmis CNAB.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să-şi ia toate măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport în condiţiile în care fenomenul de „freezing rain” sau ploaie îngheţată afectează şi şoselele.

Unul dintre cele mai violente episoade de ploaie înghețată din ultimii ani a creat haos pe străzile din București: copacii încărcați cu gheață au cedat și s-au prăbușit peste liniile de curent ale tramvaielor, 49 de mașini au fost avariate și o femeie a ajuns la spital după ce, din cauza poleiului, a intrat cu mașina într-un stâlp.

Circulaţia rutieră este închisă, sâmbătă dimineaţa, pe Autostrada A3 între municipiul Bucureşti şi Centura Capitalei şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între Lehliu-Gară şi Drajna, judeţul Călăraşi, din cauza poleiului de pe carosabil.

Meteorologii au emis pentru București o atenţionare de polei, ploaia slabă şi intensificări ale vântului până duminică dimineaţa, iar în 26 de judeţe a fost emis un Cod galben de ninsori valabil până sâmbătă după-amiaza.


Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București