Florian Tudor, românul considerat liderul unei rețele de interlopi cu baza în Cancun, care ar fi furat peste un miliard de dolari, cu carduri clonate, a transmis, pe 18 februarie, o scrisoare de 11 pagini, în care a negat orice implicare în vreo ilegalitate și a respins orice legătură cu politicieni mexicani sau alți mafioți locali.
„În cazul în care mi se întâmplă ceva sau îmi vor cauza dispariția, vă încredințez dumneavoastră̆, Domnule Preş̦edinte, să̆nătatea și viața fiului meu Florian, pentru că̆ nu vor putea să̆-i asigure nevoile, pentru că̆ mi-au luat deja tot ce aveam și mi-au distrus toate firmele”, era apelul făcut de Rechin la preşedintele Mexicului.
Andres Manuel Lopez Obrador a cerut chiar el să se facă lumină în acest caz în cadrul unei conferinţe de presă. Iar miercuri, liderul de la Ciuda de Mexico i-a falicilitat interlopului român întâlnirea cu șefa Securității statului.
„Întrevederea privată a avut loc la sediul ageției guvernamentale, în vestul capitalei Ciudade de Mexico, unde „funcţionara publică a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican”, a informat instituţia.
SSPC a precizat că întrevederea dintre şefa instituţiei şi Tudor s-a produs „în baza articolului 8 al Constituţiei mexicane şi dând curs unei solicitări a preşedintelui”.
La jumătatea lunii februarie, Unitatea de Informaţii Financiare din cadrul Secretariatului pentru Finanţe şi Credit Public al Mexicului a făcut un denude pe lângă Parchetul General al Republicii referitor la existenţa unei reţele formate din oameni de afaceri şi politicieni suspectaţi că ar avea legături cu crima organizată, în fruntea căreia se afla Tudor, cunoscut sub porecla de Rechinul.
La 4 februarie, UIF a informat că a blocat 79 de conturi bancare ale unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională, în marea lor majoritate cetăţeni români. Gruparea se ocupa cu clonarea de carduri bancare în staţiunea Cancun, statul Quintana Roo, în partea mexicană a Caraibelor.
„UIF anunţă Operaţiunea Caraibe, prin intermediul căreia s-a realizat blocarea masivă a conturilor bancare”, a indicat într-un comunicat organismul citat. UIF a transmis că a analizat 277 de operaţiuni bancare neobişnuite în valoare totală de 337,5 milioane de pesos (16,11 milioane de dolari) şi transferuri internaţionale dubioase în valoare de peste 24 de milioane de dolari.
Banda românească și-a desfășurat activitatea în Quintana Roo și a păgubit, de exemplu, banca BBVA Bancomer cu 150 de milioane de peso, 7.499.400 de dolari americani, în doar 24 de ore, între 16 și 17 martie 2017, un jaf bancar nemaivăzut în istoria țării.
O investigație realizată de ziarul Milenio, bazată pe documente și informații obținute de la surse surse de nivel înalt care au legătură cu ancheta, a dezvăluit în premieră modul în care rețeaua condusă de Florian Tudor a reușit să încalce mecanismele de securitate ale unei instituții financiare, în acest caz una dintre cele mai importante din Mexic.
Astfel, între 16 și 17 martie, banda românilor a extras în medie 6.250.000 de pesos pe oră, adică 312.615,63 dolari, sau 104.000 de pesos pe minut, 5201.92 de dolari americani.
Potrivit unui comunicat DIICOT din 2019, Clanul Rechinului din Craiova avea companii prin care monta legal bancomate în Mexic, unde mai apoi clona cardurile! Infracțiunile durează din 2012
Foto: Antena 3
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!