MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 16:03 , de Valentina Postelnicu

Iohannis anunță săptămâna viitoare decizia privind noul șef al DIICOT

Distribuie

Președintele Iohannis anunță săptămâna viitoare decizia privind noul șef al DIICOT. Anunțul a fost făcut, joi, la Bruxelles, după Summit-ul NATO. Întârzierea numirii șefului DIICOT a reprezentat unul dintre reproșurile pe care PSD i le-a făcut, în contextul amenințării cu declanșarea procedurii de suspendare din funcție.

Președintele Iohannis a declarat că va lua o decizie în privința DIICOT săptămâna viitoare.

Despre numirea unui nou șef la DNA, după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a spus că, deocamdată, nu are nicin fel de date concrete, când se va demara procedura.

El a subliniat că nu negociază cu nimeni astfel de propuneri.

„Aceste chestiuni probabil se negociază de către ministrul Justiţiei înainte să facă propuneri, cel puţin aşa mi s-ar părea logic. Ar fi ciudat să vină ministrul Justiţiei cu o propunere care nu este acceptată de coaliţia majoritară sau de preşedinte. Ne-am întoarce într-o situaţie pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă”, a afirmat şeful statului.

Ministrul Justiției a anunțat pe 11 iunie că a trimis propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror-șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Citește mai multe despre Tudorel Toader și DIICOT pe Libertatea.

Comentarii