Povestea e una de groază. A fost torturată fizic și psihic. Bătută, înfometată, silită să îngenuncheze mereu în fața bărbatului și să-și ceară iertare pentru orice. Uneori și pentru că există.

Obligată să jure cu mâna pe icoane că nu a greșit și că nu va greși.

Dar într-o dimineață de toamnă, femeia și-a făcut curaj și a așternut toată durerea rănilor de cu seară și din cei șase ani de sclavie într-un bilet. Cu mâna și inima tremurând, a ascuns peticul de hârtie în sandviciul pentru grădiniță al fetiței ei de 5 ani

 de Remus Vlad

Educatoarea copilei de 5 ani a găsit biletul și a alertat autoritățile. În aceeași zi, femeia a fost scoasă din casa groazei cu poliția și jandarmii.

Reporterul Libertatea a fost ieri la Rucăr și a stat de vorbă cu Ionuț, bărbatul acuzat că și-a sechestrat și maltratat concubina, dar și cu tatăl lui. Tânărul a povestit cum a cunoscut-o pe Andreea pe Facebook, cum ea l-a convins că e nefericită cu soțul ei de atunci, care a plecat în străinătate la muncă și a lăsat-o cu doi copii. Cum o bătea, cum o teroriza. „Același scenariu de acum”, susține Ionuț.

„Totul a fost ok. Ca în orice cuplu, au mai fost certuri, dar nimic grav. În ultimul timp am observat că ea a început să aibă probleme de comportament, țipa pe mine, țipa pe fată”, a explicat tânărul. El a susținut și că femeia făcea un fel de crize. 

„Avea momente când la o ceartă mai aprinsă se dădea cu capul de pereți. Avea momente când lua un cuțit în mână, puteți să vedeți, sunt găuri în pereți în casă”.

 Mărul discordiei, fostul soț

Ionut, bărbatul Andreei care a fost sechestrata timp de șase aniIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Totul a început, a relatat Ionuț, de când Andreea ar fi reluat legătura cu fostul ei bărbat, tatăl celor doi copii ai ei – copii care, de altfel, se află în grija bărbatului. „Ea a reluat legătura cu soțul ei, au complotat ei împotriva mea. Ea este ajutată în acest moment de el. Ei râd de mine acum, vor să-mi ia copilul și să-l treacă vama, să-l scoată din țară, să nu-l mai văd niciodată”.

Bărbatul susține că nu știe exact ce s-a întâmplat pe 3 octombrie, ziua în care s-a trezit în curte cu jandarmii și cu poliția. „M-am trezit dimineață cu ea cu ochiul vânăt, nu știu cum s-a întâmplat așa ceva. Eu trebuia să duc copilul la grădiniță, ea nu voia să meargă, pe urmă ne-am certat și seara m-am trezit cu jandarmii în curte”.

Bărbatul spune că, în povestea asta, toată lumea minte. Că până și polițiștii au mințit. E convins că Andreea s-a automutilat ca să-i facă lui rău. Ca să scape și să se întoarcă la fostul ei soț.

Neagă că ar fi bătut-o, că ar fi sechestrat-o sau că ar fi pus-o să-și ceartă iertare. În ciuda filmulețelor aflate în posesia anchetatorilor, de pe camerele de supraveghere din casă, în care Andreea poate fi văzută cerându-și iertare în genunchi în fața lui sau închisă pe balcon.

„Fetița nu știa să zâmbească”

Educatoarea Violeta Cosma, de la grădinița din Rucăr, consideră că a făcut exact ce ar fi făcut oricine în locul ei. „Femeia avea nevoie de ajutor”, a spus ea. Și-a amintit că nu a văzut-o niciodată pe Andreea singură, că întotdeauna era însoțită de bărbatul ei. Așa veneau și la grădiniță, să o aducă pe cea mică.

„Privea mereu în pământ, a susținut femeia”. Același lucru l-a spus și despre cea mică. „Era un copil foarte timid, ținea mereu privirea în pământ. Cred că fetița nici nu știa să zâmbească”, a mai adăugat ea.

Andreea a mai fost la centrul pentru victimele conjugale acum 5 ani

Femeia sechestrată şi torturată de concubinul său, timp de şase ani, în localitatea Rucăr, judeţul Argeş, a mai fost cazată, în urmă cu cinci ani, în Centrul de urgență pentru victimele violenţei familiale din Câmpulung, tot în urma unor neînţelegeri cu bărbatul.

Reporterii ziarului Libertatea au aflat de la reprezentanţii de la Asistenţă Socială din Primăria Rucăr, că în 2013, Andreea a reclamat că Ionuţ, partenerul său de viaţă, se poartă urât cu ea şi cu cei trei copii ai săi, doi dintr-o căsnicie anterioară a femeii şi micuţa Andreea, rodul iubirii celor doi, care abia se născuse.

„Urmare a celor sesizate, am luat măsuri. Astfel, mama şi cei trei copii au ajuns în centrul de la Câmpulung. Însă doar după câteva zile de stat acolo, femeia şi-a luat copiii şi s-a întors la concubinul ei din Rucăr. A plecat de acolo fără să anunţe pe nimeni şi s-a întors la el”, a declarat, pentru Libertatea, un reprezentant al Primăriei Rucăr. Ulterior, cei doi copii din prima căsătorie au ajuns în grija tatălui biologic.

Poliţiştii din Argeş au demarat verificări şi, în funcţie de rezultatul acestora, vor decide dacă îl reţin sau nu pe bărbat. „Dacă în primă instanţă, când poliţiştii au descins la casa suspectului, vorbeam de loviri şi alte violenţe, acum a apărut şi infracţiunea de sechestrare de persoane, faptă pentru care pedeapsa e până la şapte ani. În funcţie de ce va decide şi procurorul, poliţiştii vor lua măsuri”, ne-a declarat un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.


Citește și:

 

 

Cristi Borcea recunoaște că și-a agresat fosta soție! Dezvăluiri halucinante ale fostul acționar de la Dinamo
PARTENERI - GSP.RO
Cristi Borcea recunoaște că și-a agresat fosta soție! Dezvăluiri halucinante ale fostul acționar de la Dinamo
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
Țeapa luată de un bărbat care a lăsat garanție mașina de 30.000 € pentru un împrumut de 5.000 €
Știrileprotv.ro
Țeapa luată de un bărbat care a lăsat garanție mașina de 30.000 € pentru un împrumut de 5.000 €
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Telekomsport
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)