Mergi direct la conținut »
Ipoteză şoc a lui Traian Băsescu, despre proiectul de repatriere a rezervei de aur: "Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ipoteză şoc a lui Traian Băsescu, despre proiectul de repatriere a rezervei de aur: "Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?"

Ipoteză şoc a lui Traian Băsescu, despre proiectul de repatriere a rezervei de aur: „Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi?”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a lansat, joi, o ipoteză în cazul proiectului de lege depus de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae la Parlament, prin care se impune BNR repatrierea întregii rezerve de aur a României, aflată în prezent la Banca Angliei.

De Valentina Postelnicu,

„Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi? Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu (senatorul Şerban Nicolae) a devenit rezerva de aur a României, adică aducerea în ţară a celor 60 de tone de aur depozitate în banca Angliei cu scopul de a fi „văzute” de toată lumea, ca un element de credibilitate a ţării. Nu cred că este atât de prost informat încât să nu ştie că pentru investitori şi băncile care ne împrumută expunerea rezervei de aur şi a rezervelor valutare este esenţială pentru credibilitatea României”, a scris Băsescu, pe Facebook.

Senatorul PMP se întreabă de ce vor cei doi social-democraţi aurul ţării, la Bucureşti.

„Am o singură explicaţie: Daddy, adică Dragnea, şi şoferul lui Voicu, adică Şerban Nicolae ştiu că adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active, prin decizii unilaterale ale statelor democratice până la restabilirea funcţionării statului de drept. Oare se pregăteşte Dragnea, Nicolae şi clica lor să impună prin legi un regim dictatorial în perioada următoare şi de teama sancţiunilor vor să aducă rezerva de aur în ţară?  Mă întreb şi eu…”, a mai spus Traian Băsescu.

Un proiect de lege depus, miercuri, de liderul PSD Liviu Dragnea, la Senat, prevede că depozitele de aur constituite de Banca Națională a României în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur. Liderul PSD cere Băncii Naţionale să repatrieze aurul care se află, în prezent, la Banca Angliei, pentru că statul român plăteşte pentru depozitare, iar BNR nu realizează niciun fel de venituri.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății nu a cheltuit anul trecut 38% din buget. Cu banii economisiți s-ar fi construit două spitale regionale

Close
Închide
  Close