De Flavius Toader,

Presa iraniană a anunțat marți arestarea persoanei care ar fi postat, săptămâna trecută, imagini cu momentul în care rachetele lovesc avionul.

Suspectul aflat în arest va fi cel mai probabil acuzat că a pus în pericol securitatea națională.

Dar un jurnalist iranian de la Londra, care a primit inițial din Teheran imaginile cu doborârea avionului, a precizat că sursa sa este în siguranță și că autoritățile au arestat persoana greșită.

 

Oricum, gestul autorităților oferă muniție criticilor care au acuzat Teheranul că a făcut tot posibilul pentru a ascunde faptul că este vinovat de doborârea avionului.

Marți, președintele iranian Hassan Rouhani a asigurat că toţi cei responsabili de catastrofa aeriană în care a fost implicat aparatul doborât dintr-o ”eroare de neiertat” de o rachetă iraniană vor fi pedepsiți.

Autoritățile de la Teheran au anunțat de altfel că au arestat mai multe persoane pentru rolul lor în doborârea avionului ucrainean. Nu a existat nicio discuție despre demisii la nivel înalt.

Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât ”din eroare” avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase miercurea trecută din Teheran.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Avionul, lovit de două rachete

The New York Times a publicat marți noi imagini video cu avionul ucrainean doborât.

Publicația, care precizează că a verificat filmările de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul, scrie că cele două rachete au fost trase la un interval de 23 de secunde, iar acestea au atins zborul 752 al companiei aeriene Ukraine International Airlines, pe 8 ianuarie, ucigând toate cele 176 de persoane aflate la bord.

Noul videoclip explică acum și de ce transponderul avionului a încetat să funcționeze, cu câteva secunde înainte de a fi lovit de o a doua rachetă. Publicația a stabilit că transponderul a încetat să funcționeze înainte ca prima rachetă să lovească avionul. Noul videoclip pare să confirme că primul proiectil l-a dezactivat, înainte de a a fi lovit de a doua rachetă.

Citeşte şi:

Au fost identificate minorele prinse la furat și umilite de vânzătoare în Teleorman

Schimbări majore în obținerea cărților de identitate, din 2021. Cum vor arăta și de la ce vârstă vor fi obligatorii

Un bebeluş a intrat în Spitalul Grigore Alexandrescu cu pneumonie și a ieșit infectat cu rotavirus. Conducerea spitalului: „Părinţii să-şi asume că se poate infecta copilul”

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă