De Mihai Niculescu,

Avocatul familiei bărbatului care a murit în urma intervenţiei jandarmilor de la Vatra Dornei, pe 19 iulie, susține că jandarmerița a folosit un alt spray decât cel din dotare. Mai mult, comandantul i-ar fi ordonat să predea anchetatorilor un spray din dotarea Jandarmeriei, nu cel pe care l-a folosit, susține avocatul Ioan Marocico, potrivit Mediafax.

Acesta a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri şi favorizarea infractorului. În sprijinul acuzațiilor, familia a folosit filmarea făcută în momentul reținerii.

„Dacă vă veţi uita cu atenţie la filmare, pe filmare se vede că la intervenţie a fost folosit un spray cu capac negru, galben, roşu, iar în dotarea Jandarmeriei veţi găsi spray-uri cu capac negru cu albastru, nu au capac roşu cu galben, ca cel din filmare. (….) Din câte cunosc eu acel spray nu este omologat de Jandarmeria Română să îl folosească la intervenţii. E un spray personal pe care femeia l-a achiziţionat dintr-un magazin pentru a se apăra de câinii vagabonzi de pe stradă”, a declarat avocatul Marocico.

Spray-ul folosit nu a fost predat iniţial anchetatorilor, după ce comandantul Detaşamentului de Jandarmi din Vatra Dornei i-ar fi ordonat subalternei sale să predea unul din dotarea Jandarmeriei a mai precizat avocatul victimei.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

„I-a ordonat să ascundă proba cea mai importantă, adică spray-ul. Adică să predea organelor de anchetă un alt spray decât cel folosit la intervenţie, un spray din dotarea Jandarmeriei. (…) Mai exact, comandantul Detaşamentului Vatra Dornei, după ce patrula de jandarmi s-a întors în subunitatea din Vatra Dornei şi i-a raportat faptul că femeia jandarm a folosit alt spray decât cel din dotare, acesta a chemat-o în biroul său personal şi i-a ordonat doamnei să predea anchetatorilor, când vor veni cei de la Poliţie sau de la Parchetul Militar, un spray din dotarea Jandarmeriei, nu cel folosit la intervenţie. Repet, i-a ordonat acesteia să nu predea spray-ul folosit la intervenţie”, a spus Marocico.

Avocatul a formulat şi o plângere penală pe numele comandantului, explicând că procurorii au intrat în posesia ambelor spray-uri paralizante.

„Eu, ca avocat, în numele familiei am formulat o plângere penală împotriva comandantului Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, pentru două infracţiuni: infracţiunea de sustragere sau de distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea infractorului. (…) Ea, în seara respectivă, când au venit cei de la Poliţie, a predat spray-ul din dotarea Jandarmeriei, nu cel folosit la intervenţie. (…) Ulterior, s-a deplasat procurorul militar şi a ridicat şi celălalt spray, ambele se află la Parchetul Militar”, a declarat Ioan Marocico.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Bărbatul imobilizat a murit de insuficiență respiratorie

Pe 19 iulie, un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit un spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, când tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray a decedat la spital

Potrivit certificatului de deces, bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total.

VIDEO – Subiectul a fost dezbătut în emisiunea Libertatea „LA FIX”

Citeşte şi:

Doi tineri, bătuți de agenții de pază ai unui club din sectorul 3. Poliția a arestat trei suspecți în acest caz

Cum te aperi dacă ești atacată pe stradă? Luptătorul Andrei Stoica învață femeile cum să reacționeze în cazul unei agresiuni

Femeia jandarm care a imobilizat cu spray lacrimogen un suspect de pedofilie în Vatra Dornei, cercetată pentru abuz în serviciu

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste