MENIU CAUTĂ

Un bărbat dispărut fără urmă după ce a urcat în avion a fost descoperit după 40 de ani, în Coreea de Nord

Distribuie

Dispariția misterioasă a unui japonez, în urmă cu patru decenii, a fost în sfârșit elucidată. Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a anunțat că Minoru Tanaka, dat dispărut în anul 1978, a fost localizat în Coreea de Nord. 

Ultima informație despre Minori Takada era din iunie 1978, când japonezul a decolat de pe Aeroportul Narit. De atunci, nimeni nu a mai auzit nimic de el. Despre Minori Takada japonezii au spus că a fost răpit de nord-coreeni, după ce a părăsit țara, cu destinația Europa.

Coreea de Nord a negat vehement faptul că Takada, angajat al unui restaurant, a ajuns vreodată pe teritoriul țării. Pe de altă parte, potrivit unui bărbat despre care se crede că este un fost agent nord-coreean, proprietarul restaurantului, de asemenea agent secret, l-a convins pe Takada să meargă în Europa, după care japonezul a fost răpit şi dus mai târziu în Coreea de Nord, scrie japantimesc.co.jp.

Vineri, însă, surse guvernamentale japoneze au anunțat că bărbatul, care la vremea dispariției avea 28 de ani, se afla în Coreea de Nord, unde și-a întemeiat o familie, anunță agenția de presă Kyodo.

Oficial, Japonia crede că 17 persoane au fost răpite, iar în anul 2002, Coreea de Nord a confirmat că a răpit un număr de 13 cetățeni japonezi, în anii ’70 și’80, iar cinci dintre aceștia s-au întors acasă. Despre alți opt, nord-coreenii au informat că au murit, iar despre patru au spus că nu au pătruns niciodată pe teritoriul țării.


Citește și:

VIDEO | Imagini cu Ceaușescu în Coreea de Nord în cel mai nou clip Pet Shop Boys

Comentarii