Mergi direct la conținut »
Judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este anchetat de Inspecția Judiciară. Și-ar fi favorizat fiul, acuzat de practicarea fără drept a avocaturii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este anchetat de Inspecția Judiciară. Și-ar fi favorizat fiul, acuzat de practicarea fără drept a avocaturii

Judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este anchetat de Inspecția Judiciară. Și-ar fi favorizat fiul, acuzat de practicarea fără drept a avocaturii

Judecătorul Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este anchetat de Inspecția Judiciară de la CSM, în cel mai nou scandal judiciar din ultimele luni. Magistratul este acuzat că și-ar fi favorizat fiul, care este la rândul său cercetat pentru că și-ar fi arogat calitatea de avocat, deși nu era membru al baroului. În aceeași situație cu magistratul de la Curtea de Apel se află și procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, care nu ar fi luat măsurile legale împotriva fiului judecătorului Tudoran. Toți trebuie să dea lămuriri acum inspectorilor de la Consiliului Superior al Magistraturii

De Mihai Niculescu,

Inspecția Judiciară a confirmat demararea verificărilor prealabile față de magistratul Bogdan Ion-Tudoran, precum și față de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, arată romanialibera.ro.

În prezent, în ambele cauze se efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 şi următoarele din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a se constata dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare”, susține Inspecția Judiciară, într-un răspuns oficial.

Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Bogdan Ion-Tudoran, a fost reclamat la Parchet de un om de afaceri pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals în înscrisuri private, fals în înscrisuri publice și exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Omul de afaceri Cezar Aurel Panait susține că a descoperit că avocatul Alexandru Ion-Tudoran, pe care îl angajase de doi ani pentru suma de 2.447 euro lunar, nu era avocat. Acesta ar fi folosit însă ștampile cu însemnele Uniunii Naționale a Barourilor din România – Baroul București, dar nu figura ca membru.

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

Afaceristul a făcut plângere penală împotriva așa zisului avocat, dar procurorii de la Parchetul Sectorului 1 nu au demarat urmărirea penală. Cezar Panait a contestat toate deciziile procurorilor în instanță, iar aici s-ar fi implicat tatăl lui Alexandru Ion Tudoran, motiv pentru care afaceristul a sesizat Inspecția Judiciară, arată sursa citată.

Sursa foto: romanialibera.ro


Citește și: Incompetența ucide! Accidentul de muncă ținut secret de RATB: bărbat de 58 de ani mort după ce a explodat într-o celulă electrică de 10.000 de volți!


 

Close
Închide
  Close