Mergi direct la conținut »
Jurnalista Alexandra Nistoroiu, interviu în Pagina de Media despre investigația cu minorele traficate la Caracal. „Ca reporter, cred că au fost puține momente mai grele ca acesta”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Jurnalista Alexandra Nistoroiu, interviu în Pagina de Media despre investigația cu minorele traficate la Caracal. „Ca reporter, cred că au fost puține momente mai grele ca acesta”

Jurnalista Alexandra Nistoroiu, interviu în Pagina de Media despre investigația cu minorele traficate la Caracal. „Ca reporter, cred că au fost puține momente mai grele ca acesta”

Alexandra Nistoroiu, unul dintre reporterii care semnează, în paginile ziarului Libertatea de azi, investigația despre minorele traficate la Caracal, i-a acordat un interviu jurnalistului Petrișor Obae, de la Pagina de Media, despre cum a decurs documentarea în acest caz și cum au afectat-o ororile pe care le-a aflat chiar de la una dintre victime.

De Mihai Niculescu,

Investigația apărută azi a adus informații cutremurătoare: mărturii ale victimelor, minore când s-au întâmplat faptele, obligate să facă sex cu clienți români, manageri austrieci și soldați americani de la Deveselu.

Una dintre victime a acceptat să vorbească cu reporterii Libertatea și a povestit că printre clienții lor s-au numărat chiar și polițiști cărora le-a spus că este traficată. Aceștia îi promiteau că o ajută, dar apoi aceștia ”îşi făceau treaba, plăteau şi plecau”.

Alexandra Nistoroiu, unul dintre jurnaliștii Libertatea care au realizat investigația, a vorbit în interviul pentru Pagina de Media despre momentele grele din timpul documentării, în special de cele când a stat de vorbă cu această fată, victimă a traficului de carne vie de la Caracal.

Ca experiență umană, ca reporter, cred că au fost puține momente mai grele ca acesta. Aveam în față o persoană care a fost abuzată în toate felurile cu putință. Se întâmpla într-o comunitate care, cumva, închidea ochii. Asta e șocant, din ce am povestit cu ea. În dosar apar numele primarului și preotului care apără nu victimele, ci agresorii

Alexandra Nistoroiu, jurnalistă Libertatea

Jurnalista a vorbit și despre felul în care redacția ziarului s-a mobilizat, la scurt timp după ce în media a explodat subiectul crimelor din Caracal, dar a sublininat și capcanele și derapajele în care au picat multe publicații în vria de informații de atunci.

„Am încercat să documentăm cât mai bine cele întâmplate acolo și să punem lucrurile în context. A fost perioadă în care au apărut, în spațiul public foarte multe minciuni, intoxicări și manipulări. Am căutat cu toții, ca redacție, să ne concentrăm pe fapte și pe contextul în care faptele se întâmplă”, a spus Alexandra Nistoroiu.

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează
Recomandări

„Toată lumea de la noi din sat este puţin răcită. Cam toţi avem simptome de Covid-19”. Ambulanța nici nu se mai deplasează

 

S-a creat un climat al suspiciunilor. Asta nu ne face bine ca societate, ne face să devenim mai temători, poate chiar mai paranoici.

Alexandra Nistoroiu, jurnalistă Libertatea

Există în continuare suspiciuni că afacerea minorelor traficate la Caracal, acum câțiva ani, ar avea legătură cu uciderea Alexandrei Măceșanu și Luiza Melencu. Informațiile de acum „nu le confirmă, dar le pot alimenta”, crede Alexandra Nistoroiu.

„Faptul că aceste speculații există este explicabil, să nu uităm că DIICOT a vorbit despre asta într-o primă fază. Informațiile plecau și pe surse, în mod normal ar fi trebuit să plece clar din anchetă”, a mai spus aceasta.

Urmăriți întregul interviu pe Pagina de Media.

Close
Închide
  Close