Critic de cinema, Linda Holmes a văzut ieri, la vizionarea de presă a Festivalului de film de la Toronto, documentarul românesc Colectiv. Filmul vorbește despre renașterea implicării civice a românilor în viața publică și despre rolul presei în felul în care statul se comportă cu proprii cetățeni. 

Imediat după film, jurnalista de la NPR a postat pe contul său de twitter un elogiu puțin obișnuit pentru film și pentru jurnalismul din România.

”COLECTIV este un documentar care te captivează, te înfurie și te inspiră, despre corupția din sistemul spitalicesc din România. Aceasta a fost scoasă la iveală de o anchetă jurnalistică care a urmărit cu perseverență ce s-a întâmplat după incendiul izbucnit în clubului Colectiv din 2015. Este foarte, foarte bun, chiar dacă este greu de urmărit pe alocuri. # TIFF19”, a scris Linda Holmes.

âAstăzi, vineri, documentarul Colectiv poate fi văzut pentru prima oară de către publicul canadian din Toronto, la proiecția din cadrul TIFF de la 16, ora locală, într-una dintre sălile complexului Scotiabank Theatre.

La întâlnirea cu publicul va fi prezent și regizorul Alexander Nanau. 

Citeşte şi:

Documentarul despre „Colectiv” are premiera astăzi la Festivalul de Film de la Toronto. Critic de film: „O adevărată mărturie a puterii jurnalismului de investigație”

Procesul Colectiv, la o zi după premiera documentarului ”colectiv” la Festivalul de la Veneția. De zece luni sunt audiați supraviețuitorii. Nici un cuvânt despre corupție, nici un acuzat în sală

Revista Elle Italia, despre documentarul „Colectiv”: „Un rechizitoriu puternic al instituțiilor și al corupției masive din sistemul de sănătate din România”

Festivalul de Film de la Toronto, cel mai mare din America de Nord, este următoarea „oprire” a documentarului „Colectiv”. Filmul, inclus pe lista celor 25 de filme selecționate

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Imagini impresionante. Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Am ars cu toții la Colectiv, dar putem învia din cenușă. Un film despre marile dureri ale societății și eroii necunoscuți care încearcă să le vindece

VIDEO: Conferință de presă, înaintea premierei filmului ”Colectiv”, la Festivalul de Film de la Veneția. Tolo: „Este meritul întregii prese din România”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor