De Ioana Vochin,

Premierul Canadei a transmis un mesaj la scurt timp după ce Teheranul a recunoscut că rachetele sale au fost cauza tragediei aviatice.

„Iranul a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukraine International Airlines a fost doborât de forțele sale armate. Obiectivul nostru rămâne ca ancheta să fie dusă la capăt, să avem resposabili, transparență și să se facă dreptate pentru familiile victimelor. Este o tragedie națională și poporul canadian este îndoliat. Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri din întreaga lume pentru a avea o anchetă completă și amănunțită, iar guvernul canadian așteaptă deplină cooperare din partea autorităților iraniene”, a transmis Justin Trudeau, într-un comunicat.

La bordul avionului ucrainean se aflau 176 de persoane, dintre care 63 de cetățeni canadieni.

De altfel, cei mai mulți dintre pasageri se îndreptau cătr Canada, avionul care decolase din Teheran având escală la Kiev.

Victimele tragediei proveneau din 7 țări:

  • Iran – 82
  • Canada – 63
  • Ucraina – 2 + 9 (echipaj)
  • Suedia – 10
  • Afganistan – 4
  • Germania – 3
  • Regatul Unit – 3

După ce a respins în repetate rânduri ipoteza că avionul a fost doborât de armata sa, Iranul a recunoscut astăzi acuzațiile comunității internaționale. În același timp, a dat în continuare vina pe Statele Unite pentru tragedie.

Citeşte şi:

Ambasadorul Iranului la București susține că avionul ucrainean s-a prăbușit din motive tehnice. Șeful diplomației nu a exclus varianta ca România să devină o țintă

Două rachete rusești au fost lansate din Iran și au spulberat avionul ucrainean în câteva secunde. Detaliul fatal care a curmat viața a 176 de oameni

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile