„Chicken Style”, un fast-food din Bochum, Germania, patronat de Nuh Dogan, 32 de ani, vinde kebabul făcut din carne de vită Wagyu cu 29,90 de euro, scrie ziarul Bild, ai cărui reporteri au testat produsul.
În loc de carne la rotisor, clientul primește apoi friptură Wagyu proaspăt preparată. Wagyu este o rasă de vaci originară din Japonia, iar carnea, extrem de fragedă, este considerată o adevărată delicatesă.
„Am călătorit mult prin lume, inclusiv Chile, Cuba, Thailanda ori Japonia. După ce am mâncat vită Wagyu la Tokyo, gustul m-a cucerit definitiv. Mi-a venit ideea să prepar un kebab din această carne specială în Germania”, spune Dogan.
„Plătesc peste 200 de euro pentru kilogram”, a explicat patronul fast-food-ului din orașul din landul Renania de Nord-Westfalia.
Toată lumea vorbește despre criză, energie și costul vieții, care a crescut masiv. Cine poate să cheltuiască 29,90 euro pentru un kebab, care ar putea fi chiar „cel mai scump kebab din lume”?
De fapt, e coadă întotdeauna. Toată lumea vrea să încerce, să guste, primesc tot felul de întrebări. Sincer,. va trebui să comand mai multă carne de la furnizorul meu.
După ce a gustat produsul, servit cu germeni de soia, sos teriaki și chipsuri, reporterii de la Bild au concluzionat: „Carnea moale ca untul este aproape prea bună pentru a fi mâncată în pâine. Savurați frpitura Wagyu individual cu o furculiță!”.
Pe lângă kebab cu carne, restaurantul de pe Viktoriastraße are și opțiune vegetariană pentru burgeri, aripioare de pui pane, șnițel ori salate.