Marți, 19 iunie 2018, 13:42

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus la începutul lunii că Moscova l-a invitat pe Kim să viziteze Rusia și că liderul nord-coreean ar putea veni, în cadrul unui forum economic care va avea loc în orașul Vladivostok, din Extremul Orient rus, scrie Agerpres.

Ministerul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov a întreprins o vizită în Coreea de Nord în luna mai.

Recent s-a aflat că dictatorul Kim Jong-un a mers din nou în China, unde va sta două zile. Aceasta este a treia vizită externă pe care o efectuează liderul suprem de la Phenian în mai puțin de trei luni, după ce până anul acesta nu ieșise oficial din țară, scriu agențiile internaționale.

Vizita în capitala Chinei vine la mai puțin de o săptămână după summitul de la Singapore, unde s-a întâlnit cu Donald Trump.

La sfârşitul lunii martie, el a efectuat în capitala chineză prima sa deplasare în străinătate de la sosirea la putere la sfârşitul anului 2011, după care a efectuat o vizită în luna mai în oraşul port Dalian, în nord-estul Chinei.


CITEȘTE ȘI:  DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului


FOTO: EPA