Mergi direct la conținut »
UPDATE | Noii miniștri propuși au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Nicolae Moga la Interne, Ramona Mănescu - la MAE, Mihai Fifor - vicepremier
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Noii miniștri propuși au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Nicolae Moga la Interne, Ramona Mănescu - la MAE, Mihai Fifor - vicepremier

UPDATE | Noii miniștri propuși au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Nicolae Moga la Interne, Ramona Mănescu – la MAE, Mihai Fifor – vicepremier

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de numire a noilor miniștri. Astfel, Nicolae Moga este noul ministru de Interne, iar Ramona Mănescu preia portofoliul la Ministerul de Externe. Totodată, Mihai Fifor a fost numit vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Urmăriți video cu ceremonia:

UPDATE ora 11:00: Primul care a depus jurământul a fost Mihai Fifor, numit în funcția de vicepremier. I-au urmat Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, și Nicolae Moga, numit în funcția de ministru de Interne.

Ramona Mănescu este noul ministru de Externe
Klaus Iohannis l-a felicitat Nicolae Moga după depunerea jurământului

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc miercuri, ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Într-un comunicat de presă, Președinția anunță că Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Carmen Dan din funcția de ministru de Interne.

Președintele a semnat astăzi decretul prin care Nicolae Moga este numit în funcția de ministru al Afacerilor Interne.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat și decretul prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de ministrul al Afacerilor Externe.

Ramona Mănescu devine astfel ministru de Externe, după ce președintele a semnat decretul de numire a acesteia în funcție.

De asemenea, Mihai Fifor devine viceprim-minitru pentur implmentarea parteneriatelor strategice ale României.

Pe 15 iulie, PSD a decis remanierea miniştrilor de Interne şi de Externe, Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Close
Închide
  Close