„Războiul din Ucraina înseamnă însă în primul rând o profundă criză umanitară. Sunt devastatoare dramele a milioane de ucraineni care sunt nevoiți să-și părăsească țara aflată sub bombardamente. Din primul moment, România a acordat sprijin deplin refugiaților”, a declarat Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Subiectul principal al întâlnirii de azi de la Cotroceni dintre cei doi lideri a fost situația din Ucraina.

„Am discutat toate aceste aspecte, inclusiv în pregătirea reuniunilor Consiliului European și summitul NATO de săptămâna viitoare. Impactul crizei din Ucraina din punct de vedere energetic, mai ales că ne confruntăm cu o creștere a prețurilor la energie, ne preocupă. Obiectivul asigurării securității energetice la nivelul UE ajunge în actualul context să aibă o importanță strategică sporită”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pedro Sánchez a sosit  la Palatul Cotroceni în jurul orei 13:00, iar după aproape o oră de discuții cu șeful statului, cei doi au susținut o conferință de presă comună despre situația din Ucraina.  Înainte de întâlnirea cu Klaus Iohannis, premierul Spaniei s-a întâlnit și cu Nicolae Ciucă.

„Efectele economice pe care le generează această război sunt majore, dar aș vrea să subliniez faptul că vizita aceasta este foarte importantă pentru Spania pentru că vrem să transmitem un mesaj de recunoștință românilor care trăiesc în Spania pentru felul în care au ajutat la dezvoltarea economică. În ceea ce privește războiul din Ucraina aș vrea să transmit câteva lucruri, de-a lungul unor ani Putin a încercat să slăbească UE. Putin a atacat Ucraina pentru că o percepe ca pe o amenințare la procesul democratic”, a spus premierul Spaniei.

Spre seară Klaus Iohannis îl va primi la Cotroceni și pe preşedintele Estoniei, Alar Karis, anunță Administrația Prezidențială.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News