MENIU CAUTĂ
22 Mai. 2018 18:20 , de Valentina Postelnicu

Klaus Iohannis, întrebare către Guvernul Dăncilă: ”Mai aveți bani pentru pensii și salarii, până la sfârșitul anului?

Distribuie

Klaus Iohannis, întrebare către Guvernul Dăncilă: ”Mai aveți bani pentru pensii și salarii, până la sfârșitul anului? Șeful statului a făcut, marți, un nou apel către PSD și Executiv să iasă public cu explicații clare privind Pilonul II de pensii.

Președintele a declarat la Palatul Cotroceni că se discută de câteva zile bune despre Pilonul II de pensii și că este ”o harababură totală”.

”Lumea își pune întrebarea, de ce s-a creat această incertitudine, din partea PSD. Oare ce țintesc? Nu s-au înțeles între ei? Greu de înțeles. Unii își pun întrebarea dacă acești bani, dacă se suspendă Pilonul II, nu vor fi folosiți în altă parte? Nu știu, dar ei trebuie să dea un răspuns”, a precizat președintele la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a arătat că ”Guvernul și PSD-ul trebuie să răspundă public, clar, documentat la două întrebări: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii, clar, răspicat cu argumente. Iar întrebarea a doua, pentru Guvern, este următoarea: Mai aveți bani pentru pensii și salarii, până la sfârșitul anului?”.

Iohannis a somat și în urmă cu o zi Guvernul să clarifice intenția legată de Pilonul II de pensii.

”Sper că PSD nu se va atinge de acești bani, a spus șeful statului, luni seara, la Teatrul Național, unde a participat la evenimentul Innovation Labs. Klaus Iohannis a spus că a observat cu multă îngrijorare ceea ce se întâmplă și a amintit că afirmații privind desființarea Pilonului II de pensii au fost făcute încă de la învestirea Guvernului Tudose în Parlament.


Citeşte şi:  

Ce este Pilonul II de pensii, ”pușculița” cu 43 de miliarde de lei la care râvnește Guvernul

Citește mai multe despre pensii, Presedintele Romaniei și Salarii pe Libertatea.

Comentarii