MENIU CAUTĂ

Klaus Iohannis va participa la şedinţa de prezentare a raportului privind activitatea DNA

Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la la şedinţa de prezentare a raportului privind activitatea DNA pe anul 2017, a anunţat, luni seară, Administraţia Prezidenţială.

Raportul de activitate al DNA va fi prezentat de procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, de la ora 11.00, iar evenimentul va avea loc la Cercul Militar naţional.

CSM, aviz negativ pentru revocarea lui Kovesi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a deliberat marţi, 27 februarie, asupra propunerii ministrului Justiţiei Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcției Nașionale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, și a dat aviz negativ asupra acesteia.

„Am decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării din funcție a procurorului-șef al DNA. În zilele următoare, hotărârea va fi transmisă decidenților. Motivarea va fi una amplă, asumată și în mod categoric una de ordin tehnic”, a spus vicepreședintele CSM, Codruț Olaru.

Decizia este, însă, una consultativă. Acum, Klaus Iohannis va decide dacă o va revoca sau nu pe Kovesi din funcție. Președintele României și-a declarat deja susținerea față de șefa DNA.


#SalariileRomanilor. Ce salarii vom avea în anul 2018. Lefuri bugetari versus privați


 

Citește mai multe despre DNA - Direcția Națională Anticorupție, raport și ședință pe Libertatea.

Comentarii