- Boții sunt programe software care îndeplinesc sarcini. Ei pot naviga pe pagini web, completa formulare, trimite mesaje și strânge informații. Pot fi utilizați pentru a crește rapid audiența, dar și pentru a extinde prezența pe platformă.
- Ei pot lăsa comentarii și pot distribui postări. Acești boți pot simula activitatea umană, influența discuțiile de pe platformele de social media și genera conținut în favoarea unei persoane sau în detrimentul alteia.
- Boții mai pot interacționa cu utilizatorii rețelelor sociale și pot răspândi extrem de rapid informații false.
Boții au atins absolut toate subiectele care au fost abordate în timpul Liniei Directe, dar majoritatea comentariilor au vizat războiul. Ucraina a fost menționată în peste 1.000 de comentarii.
„Putin l-a sunat pe Zelenski de mai multe ori, dar nu vrea să negocieze”
Ucraina este cea care nu vrea să negocieze, iar Putin „chiar l-a sunat pe Zelenski de mai multe ori pentru tratative” sau „Rusia face tot ce îi stă în putere pentru a-și proteja interesele și pentru a menține pacea. Dacă Ucraina continuă să ignore negocierile, atunci va trebui să acționăm”, au comentat boții.
„Sistemul de rachete Oreșnik, invulnerabil”
Peste 400 de comentarii se referă la recent introdus sistemul de rachete Oreșnik. Boții susțin în mod activ teza conform căreia rachetele sale sunt invulnerabile pentru sistemele de apărare antirachetă și amintesc cât de cu succes a fost folosit în atacul asupra uzinei Iujmas din Dnipro.
Potrivit IdelRealii, în timpul conferinței, Putin a sugerat ca Occidentul să aleagă o țintă la Kiev și să pregătească orice sistem de apărare înainte ca Rusia să o poată lovi cu Oreșnik. El a numit acest scenariul un „duel tehnologic”.
„Creșterea economiei este inevitabilă. Și toate acestea se întâmplă sub sancțiuni antiruse”
Boții promovează, de asemenea, în mod activ declarații despre întărirea economiei ruse și inutilitatea sancțiunilor occidentale. Au lăsat 250 de comentarii pe această temă. „Salariile lor au crescut cu 20% în 2024“ și „creșterea economiei ruse este inevitabilă. Și toate acestea se întâmplă sub sancțiuni antiruse”.
Mai mult de 140 de comentarii se referă la probleme de fertilitate: „Rata scăzută a natalității indică faptul că trăim într-o țară avansată, tot ce rămâne acum este să rezolvăm această problemă cu natalitatea, totul se face deja pentru asta”.
Boții, aproximativ 40% din toate comentariile
Potrivit administratorului Botnadzor, în 24 de ore proiectul a detectat deja peste 600 de roboți automatizați care semnează postări în care se menționează Putin.
Boții reprezintă aproximativ 40% din toate comentariile. sunt folosiți roboți creați literalmente ieri.
Succesul lui Călin Georgescu, candidatul independent la Președinția României, care câștigase primul tur al alegerilor, ulterior anulate, a fost pe seama unei campanii de promovare pe TikTok.
Aspirantul la funcția cea mai înaltă în stat a fost acuzat că s-a folosit de boți pentru a câștiga lupta pentru Palatul Cotroceni, mai ales că a avut o creștere spectaculoasă pe rețelele sociale.
H.Troleanu • 20.12.2024, 11:29
Gomboți cu prune... Sclavii cibernetici ai VKontakte vorbesc doar între ei, sau pt. Ivanii și Natașele care își dau toata lefa pe votcă. Unchiu' Vova însuși, vorbește tot mai mult singur. O fi vârsta...