Procurorii din Faro nu l-au numit public pe germanul Christian Brueckner, dar au precizat într-o declarație că acesta a fost identificat ca suspect de autoritățile germane, la cererea portughezilor. Decizia ar putea fi legată de faptul că acest caz se apropie de termenul de 15 ani de prescripție a faptelor în Portugalia, arată sursa citată.

Este prima dată când procurorii portughezi identifică un suspect oficial în acest caz de când Kate și Gerry McCann, părinții copilei, au fost numiți suspecți în 2007. Ulterior, aceștia au fost eliberați. Procurorii au spus că ancheta a fost efectuată cu cooperarea autorităților britanice și germane.

Decizia procurorilor portughezi ar putea permite ca Brueckner să fie extrădat în Portugalia pentru a fi audiat oficial. Friedrich Fuelscher, avocatul bărbatului, a spus pentru Bild că decizia portughezilor pare a fi un ”truc procedural”.

Pe 3 mai 2007, Madeleine McCann a dispărut din apartamentul de vacanță al familiei din Praia da Luz, Portugalia. Luna viitoare se împlinesc 15 ani de când Madeleine a dispărut. Fetița urma să împlinească 4 ani la câteva zile după ce a dispărut.

Ce anunţa poliţia germană

În iunie 2020, Parchetul din Braunschweig, Germania, investighează un cetățean german de 43 de ani sub suspiciunea de crimă în cazul „Madeleine McCann”, copila dispărută în Portugalia, în 2007. Cu toate acestea, autoritățile britanice continuă să trateze cazul lui Madeleine ca pe un caz dispariție, iar părinții ei „încă speră” că Madeleine este în viață.

În prezent, Christian Brueckner se află în închisoarea Oldenburg, după ce a violat o femeie în 2005, în aceeași zonă din regiunea Algarve din Portugalia, unde Madeleine a dispărut în 2007. Acesta a fost condamnat în 2019, pentru violarea unei americance în vârstă de 72 de ani, iar un tribunal federal din Karlsruhe, sud-vestul Germaniei, a respins un recurs al său, în noiembrie 2020.

Germanul Brueckner a negat că a fost implicat în cazul lui Madeleine.

Urmărește-ne pe Google News