„De la George Enescu şi Maria Tănase, la Louis Armstrong şi Red Hot Chili Peppers, ne-am bucurat de o serie întreagă se schimburi şi cooperare în domeniul artistic, al educaţiei şi al afacerilor, care s-au intensificat, în contextul în care lumea noastră a devenit mai interconectată ca niciodată”, a afirmat ambasadoarea SUA în România, care a vorbit apoi despre talentul românilor din domeniul tehnologiei.
„Statele Unite au beneficiat enorm de talentul românilor. Companiile de tehnologie create de români, ca Bitdefender și UiPAth, au devenit o marcă în SUA și am înțeles că româna este a doua limbă vorbită în sucursalele companiei Microsoft din toată lumea”, a spus Kathleen Kavalec.
Ambasadoarea a precizat și că fiica sa studiază la Universitatea din San Diego, California, unde George Emil Palade, laureat al premiului Nobel și părintele biologiei celulare, a contribuit la dezvoltarea programului de biologie.
Românul pe care ambasadoarea Kathleen Kavalec a ales să-l nominalizeze în discursul său, în afara personajelor din istoria științelor, a fost sibianca în vârstă de 36 de ani Raluca Popa, profesoară la Berkeley.
Raluca Popa a fost recent unul dintre eroii unor reportaje ample, realizate în California de jurnalista Alexandra Nistoroiu, de la Libertatea. Seria se intitulează „Români competenți”.
Într-un moment de lipsă de speranță și de exasperare în fața incompetenței celor care ne conduc, credem că societatea românească are nevoie să se oglindească și în modele de români competenți și profesioniști.
Seria de reportaje a fost lansată într-unul dintre cele mai competitive puncte ale lumii: California. Multe dintre inovațiile lumii vin de aici, Silicon Valley și Bay Area. Iar aici avem români care sunt recunoscuți la nivel global pentru disciplina, efortul și meritul lor. Printre acești specialiști români din California, Libertatea a relatat despre succesul global în zona securității cibernetice al Ralucăi Popa, profesoară la University of California, Berkeley.
Ambasadoarea Kathleen Kavalec a spus despre Raluca Popa: „Fiul nostru a obținut recent o diplomă în informatică de la Universitatea California din Berkeley, care o găzduiește pe românca renumită în toată lumea în domeniul securității cibernetice, profesor Raluca Ada Popa”.
Unul dintre mesajele Ralucăi Popa a fost „Văd enorm de mult progres în România. Știu că românii văd în continuare partea negativă. Și eu, aici, văd partea negativă din California”.
Momentul în care ambasadoarea SUA la București vorbește despre românca Raluca Popa poate fi urmărit mai jos, de la minutul 11.42.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
cocobongo • 30.06.2023, 00:09
Hai nu va mai laudati ca nu mai e nici o romana a doua limba vorbita la Microsoft si nici Microsoft nu mai plateste cum platea inainte. Poate vreti sa ziceti ca indienii sunt prima minoritate la Microsoft. Vorbiti din anii 2000. Mai documentati-va *** *** sa va laudati. *** ***
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor, rasism.
Alamar13 • 29.06.2023, 17:07
Patriotii Mioritici au regurgitat voma obisnuita. Si va intrebati de ce Romania este, unde este. Nu mai injurati polititicienii pe care ai votati. Uitati-va in oglinda din cand in cand. Cei care arunca cu noroi, care este CV ul vostru? Ce ati realizat in viata? Cum promovati Romania in Lume?
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE • 29.06.2023, 13:20
Daca libertate inseamna curcubiti, atunci eu aleg orice altceva.