Mergi direct la conținut »
Laura Ştefan despre abrogarea Ordonanței: E o nouă invitaţie pentru a protesta
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Laura Ştefan despre abrogarea Ordonanței: E o nouă invitaţie pentru a protesta

Laura Ştefan despre abrogarea Ordonanței: E o nouă invitaţie pentru a protesta

Expertul anticorupţie Laura Ştefan a declarat că mesajul premierului a fost confuz și că prorogarea înseamnă prelungirea termenului de intrare în vigoare.

„Prorogarea înseamnă prelungirea termenului de intrare în vigoare, e o nouă invitaţie pentru a protesta până la lămurirea acestei probleme”, a spus Laura Ștefan, conform Digi 24.

Ea este de părere că vor exista noi probleme.

„De cele mai multe ori e mai greu să repari, sunt surprinsă de confuzia care pare să domnească la guvern pentru ce au de făcut.Nimeni nu a văzut niciun text al unui nou act normativ, tare mă tem că va genera noi probleme. Soluţia ar fi să scrie actul normativ, să îl publice, dar înainte de intrarea în vigoare a OUG 13, cxred că e singura cale de reconstruire parţială a încrederii in acest guvern, care s-a pierdut complet. Nimeni din piaţă nu are încredere în mesajul premierului”, a declarat Laura Ştefan.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul abrogă Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală într-o ședință de guvern de urgență, care va avea loc duminică. El a susținut o declarație de presă, la Palatul Victoria. Anunțul prim-ministrului a venit după ședința coaliției de guvernare, în care ALDE a pus presiune să se renunțe la actul normativ, în caz contrar amenințând cu ieșirea din Executiv și în a cincea zi de la izbucnirea protestelor, la nivel național, ca reacție la decizia adoptării actului normativ.

Close
Închide
  Close