În prezent, peste 775.200 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare, iar 41.325 de persoane dintre cele înscrise pe listele de așteptare au fost programate la vaccinare.

Cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare sunt în București, Cluj și județul Prahova. Peste 90.000 de persoane au fost notificate prin SMS și au la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea la vaccinare.

Principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță:

  • O să prezint câteva aspecte care țin de noutățile campaniei de vaccinare, o parte dintre ele au fost deja transmise. Joi, 18 martie, Agenția Europeană a medicamentului a specificat beneficiile și profilul de siguranță al vaccinului de la AstraZeneca, ca atare s-a recomandat cu nivel crescut de recomandare continuarea vaccinării și este importantă continuarea raportării și monitorizării reacțiilor adverse raportate de către beneficiarii vaccinării. Vineri, 19 martie, în urma ședinței pe care am avut-o cu reprezentanții instituțiilor s-a ridicat carantina de la lotul ABV 2856.
  • Link-ul pentru raportarea reacțiilor adverse este postat în momentul de față și pe site-ul Ro vaccinare, așa încât fiecare persoană la momentul programării poate să vizualizeze și link-ul la care poate să facă această raportare, în perioada următoare vom organiza un demers prin care vom crește nivelul de conștientizare a raportării reacțiilor adverse.
  • Pe data de 20 martie după cum știm au fost deschise 167 de cabinete noi de vaccinare care primesc vaccin de la Pfizer, aceste cabinete au fost deschise de la început cu liste de așteptare, iar ulterior persoanele înscrise au fost notificate pentru a putea fi programate pe locurile libere. Până la acest moment sunt programate deja 41.325 de persoane.
  • În aceste cabinete aveam o capacitate de vaccinare de circa 10.000 de persoane pe zi, azi este deschisă o fereastră de cinci zile. La acest moment avem persoane care sunt notificate și care urmează în 24 de ore să confirme programarea.
  • Un alt element important este legat de actualizarea platformei de programare, începând cu data de 1 aprilie fiecare centru configurat în platforma de programare va avea afișat timpul de vaccin, așa încât orice persoană  care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în acel tip de centru.
  • Un al doilea aspect important este cel legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare cu mențiunea că acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru și de tipul persoanelor care sunt înscrise. În sensul în care dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este în primele poziții, este posibil ca timpul să fie mai lung, deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele care aparțin de etapa a doua.

În data de 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet, pe cele 12 ore ale programului de lucru, de la 60 la 90 de persoane pe zi. Așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru, iar din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccin de la Pfizer.

  • Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise pe data de 20 martie. Acestea fiind acordate cu prioritate către județele care au acut cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor. Au fost alocate 54 de cabinete noi pentru municipiul București, 30 pentru județul Timiș și aproape 20 pentru Constanța.
  • Un alt aspect important pentru luna aprilie va fi cel legat de operaționalizarea și demararea activităților de vaccinarea cu centre mobile pentru localitățile care sunt cu incidență crescută a cazurilor, vorbim de localități din mediul rural, defavorizate care nu au medic de familie. Se centralizează deja datele care au venit din fiecare județ.
  • Ultimul aspect important este legat de demararea pregătirii în vederea includerii medicilor de familie în campania de vaccinare, prin cabinetele lor, unde vom distribui seruri de la Johnson and Johnson și AstraZeneca. Pentru cabinetele medicilor de familie nu vom merge cu programări în platforma de vaccinare. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți pe care îi are în arondare. Cu prioritate va prelua persoanele în vârstă, persoanele cronice, așa încât să putem asigura vaccinarea cât mai rapid a persoanelor de la nivel național.
  • În ceea ce privește listele de așteptare în momentul de față sunt înscrise aproape 775.294 de persoane. În funcție de categoria persoanelor înscrise pe listele de așteptare 447.420, un procent de 57% sunt persoane aferente etapei a treia de vaccinare.  Cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare sunt în București, Cluj, Prahova, Ilfov, Brașov și Sibiu.

90.000 de persoane au fost notificate prin SMS și au la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea la vaccinare. Bilanțul vaccinărilor până pe 22 martie ora 17.00 au fost vaccinate 1.769.978 de persoane.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat duminică seara, că de luna viitoare, vor avea loc schimbări în platforma de vaccinare.

Citeşte şi:

Creștere a epidemiei în România: peste 6.000 de infectări și 174 de decese COVID în ultimele 24 de ore. Număr fără precedent de pacienți la ATI

Prefectul Capitalei, după ce rata de infectare din București a depășit pragul de 6: „Nu carantinăm, se iau măsuri pentru protejarea sănătății populației”

Sorin Cîmpeanu, după ce rata de infectare din București a ajuns la 6,22: „Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână deschis restul”

Cine este noua cucerire a lui Zenga, după divorțul de Raluca. Este tot româncă, cu 30 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
Cine este noua cucerire a lui Zenga, după divorțul de Raluca. Este tot româncă, cu 30 de ani mai tânără
Marele actor al României pe care toată lumea l-a UITAT. Mormântul lui nu are nici flori, nici lumânări. E DEPLORABIL!
Playtech.ro
Marele actor al României pe care toată lumea l-a UITAT. Mormântul lui nu are nici flori, nici lumânări. E DEPLORABIL!
Criza energetică mondială devine și mai gravă. China a rămas și fără motorină. Șoferii așteaptă zile întregi pentru a alimenta cu rația
Observatornews.ro
Criza energetică mondială devine și mai gravă. China a rămas și fără motorină. Șoferii așteaptă zile întregi pentru a alimenta cu rația
Horoscop 28 octombrie 2021. Leii au idei bune, le pun în practică fără rețineri, și totuși ceva pare să lipsească
HOROSCOP
Horoscop 28 octombrie 2021. Leii au idei bune, le pun în practică fără rețineri, și totuși ceva pare să lipsească
Informații de ultimă oră despre vaccinul Pfizer. Specialiștii au făcut anunțul
Știrileprotv.ro
Informații de ultimă oră despre vaccinul Pfizer. Specialiștii au făcut anunțul
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Psoriazis – mai mult decât o boală de piele
PUBLICITATE
Psoriazis – mai mult decât o boală de piele