MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 15:54 , de Valentina Postelnicu

Liviu Dragnea anunță că se va întâlni cu premierul Ungariei Viktor Orban, în calitate de șefi de partide

Distribuie

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, marți, că se va întâlni cu premierul Ungariei Viktor Orban, în calitate de șefi de partide. El a făcut declarația după ce, în urmă cu o zi, s-a întâlnit, la Parlamenty, cu ministrul ungar de Externe.

„Mi-a transmis (ministrul ungar de Externe – n.r.) invitaţia premierului Orban, în calitate de preşedinte de partid, să ne vedem ca preşedinţi de partide şi i-am spus că o să-i transmit azi, mâine, care ar fi câteva date posibile, să aprofundăm temele de discuţie”, a declarat Dragnea, la Parlament.

Dragnea a precizat că întâlnirea avută luni cu Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, a fost una bună, în care au fost abordate probleme referitoare la proiecte de infrastructură, dar şi la Fundaţia Gojdu.

'De asemenea, o discuţie despre posiblitatea ca în viitorul foarte apropiat România să poată deveni un furnizor de gaze naturale pentru Ungaria. Şi am discutat, de asemenea, despre Fundaţia Gojdu şi i-am spus domnului ministru: cred că putem avea suficientă înţelepciune ambele părţi să începem o discuţie serioasă şi fără patimă despre moştenirea Gojdu şi nu a respins ideea. Am mai discutat despre câteva puncte de trecere a frontierei pentru care se dăduse acordul anul trecut şi sunt întârziate – nu am reuşit să aflu care este motivul – şi am convenit că o să informez şi Guvernul să ia legătura cu omologii lor ca să deblocheze aceste cel puţin două puncte în primă fază, ca să poată trece graniţa uşor şi cetăţenii ungari şi cetăţenii români”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a întâlnit luni cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior din Ungaria, Péter Szijjártó.

”Suntem angajaţi în consolidarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, în baza Parteneriatului Strategic româno-ungar. (…) Suntem interesaţi de aprofundarea cooperării sectoriale, în baza proiectelor realizate sau în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, precum şi pentru identificarea de noi oportunităţi de cooperare şi pentru creşterea investiţiilor în aceste sectoare. Trebuie să continuăm abordarea constructivă, partenerială a tuturor temelor de interes de către ambele părţi. Am reiterat că România a fost, în mod constant, un factor de stabilitate regională, iar linia noastră de poziţionare de-a lungul timpului ne-a confirmat că numai prin dialog şi preocupare reală pentru buna vecinătate, pot fi gestionate cu succes orice evoluţii în parcursul nostru bilateral”, a scris Dragnea pe pagina sa de Facebook, după discuțiile cu oficialul ungur.

Citește și: Armata română a pierdut o dronă subacvatică în Marea Neagră

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii