MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 17:20

Liviu Dragnea a trimis-o pe Lia Olguța Vasilescu să prezinte Legea pensiilor precum Nicolae Ceaușescu în 1989. Raționamentul liderului PNL Raluca Turcan

Distribuie

Liviu Dragnea a trimis-o pe Lia Olguța Vasilescu să prezinte Legea pensiilor înaintea mitingului diasporei exact ca Nicolae Ceaușescu în 1989, cu celebra sintagmă ”vă mai dau 100 de lei”. Raționamentul îi aparține prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care speră ca sîmbătă Viorica Dăncilă și cabinetul său șă-ți depună demisia. Noua lege a pensiilor este anunțată joi seara, iar vineri după-amiază începe mitingul diasporei.

Manevra lui Diviu Dragnea, sesizată de prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, a fost făcută publică de liderul PNL pe contul de facebook. Raluca Turcan speră să vadă demisia „celui mai penibil prim-ministru din istoria României'.

„Liviu Dragnea a trimis-o pe doamna Olguţa Vasilescu să anunţe Legea pensiilor acum, înaintea mitingului. Am mai văzut asta în 1989, când Ceauşescu a crezut că mărind pensiile va putea potoli setea de dreptate şi libertate a românilor. La fel ca în ’89, mitingul nu va fi influenţat de astfel de mesaje, pentru că el reprezintă manifestarea revoltei faţă de Guvern a celor care au investit în România tot: tinereţea, speranţa, munca, ideile, banii… Şi au fost înşelaţi', a scris Raluca Turcan.

'Oamenii vor lideri, nu infractori'

Raluca Turcan susţine că mitingul de vineri reprezintă „răbufnirea celor care doresc să muncească, a celor care vor legi corecte, a celor care vor respect din partea instituţiilor statului şi a reprezentanţilor lui', afirmând că românii din străinătate nu au primit aceste lucruri şi de accea au plecat din ţară.

Vor pleca şi alţii dacă guvernanţii nu vor înţelege că oamenii vor o ţară, nu o pomană. Vor lideri, nu infractori. Vor respect, nu bătaie de joc. Vor un viitor senin într-o Românie curată pentru copiii lor', a adăugat liderul PNL

„Mitingul diasporei şi al oamenilor care vor o clasă politica eficientă şi fără corupţie mă face sa fiu optimistă. Sper ca mesajul şi forţa strigătului lor să fie atât de puternice, de usturătoare, încât să vedem a doua zi demisia celui mai penibil prim-ministru din istoria României. Demisia celor mai slugarnici şi incompetenţi miniştri pe care i-a avut România pana acum', a mai afirmat Turcan.

Mitingul românilor din străinătate se va desfășura vineri, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei din Capitală. Proiectul Legii pensiilor va fi publicat joi seară, la ora 21.00, pe site-ul Ministerului Muncii, iar ministrul Lia Olguţa Vasilescu îl va prezenta vineri, într-o conferinţă de presă.


FOTO | Maria Grapini, către românii din diaspora: „Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting'


 

Comentarii