Mergi direct la conținut »
TRAGEDIA DE LA TIMIȘOARA | Locatarii blocului în care au murit doi copii și o femeie s-au întors acasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > TRAGEDIA DE LA TIMIȘOARA | Locatarii blocului în care au murit doi copii și o femeie s-au întors acasă

TRAGEDIA DE LA TIMIȘOARA | Locatarii blocului în care au murit doi copii și o femeie s-au întors acasă

Locatarii din blocul de pe Mioriței nr. 8 s-au întors acasă. Oamenilor li s-a permis să intre în locuințe după ce o firmă specializată din Caransebeș s-a ocupat de dezinfecția imobilului, în zonele comune, băi și holuri.

De Raluca Diaconu,

După 5 zile de când au fost evacuați și au stat pe unde au putut, pe la rude sau prieteni, locatarii din blocul din Timișoara, în care au murit o femeie și doi copii, au intrat în locuințe.

Astăzi, oamenii au așteptat ca firma din Caransebeș să finalizeze dezinfecția clădirii, așa cum a decis ieri Comitetul pentru situații de Urgență.

”Igienizarea s-a făcut preventiv”, a declarat Sârbu Dumitru, reprezentantul firmei din Caransebeș, singurul care a acceptat să-și asume răspunderea pentru această acțiune. Înainte ca el să accepte, alte 15 societăți contactate de Ionuț Păsulă, administratorul imobilului, au refuzat.

Sârbu Dumitru, reprezentantul firmei care a făcut dezinfecția, a precizat că fosfura de aluminiu, substanța care a dus la moartea a trei oameni la Timișoara, nu se folosește în unități publice, ci doar în depozite de cereale sau pe câmp deschis.

Oamenii sunt nemulțumiți. Ei spun că în această perioadă, de luni de când au fost evacuați și până astăzi, nimeni nu le-a spus nimic concret, nimeni nu a venit să-i întrebe dacă au sau nu nevoie de ceva. ”Am stat îmbrăcați cu hainele de pe noi, nu ne-a băgat nimeni în seamă”, spun aceștia.

Nici măcar administratorul imobilului, Ionuț Păsulă, care azi a venit la fața locului. În momentul în care oamenii l-au întrebat ce se întâmplă și când vor putea să se întoarcă în locuințe, Păsulă le-a răspuns scurt, din spatele unei uși închise:

”Aici este proprietate privată, vă rog să ieșiti”

Close
Închide
  Close