De Valentina Postelnicu,

Premierul le-a solicitat miniștrilor și președintelui ANSVSA demiterea tuturor celor implicați în această operaţiune.

„Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei care nu și-au făcut datoria să fie demiși din funcții. Îi cer ministrului de Interne să analizeze acțiunea prefectului, a Comandamentului pentru situații de urgență, domnul ministru al Transporturilor să pună la punct toate măsurile care se impun. Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie demiși”, a anunţat Orban.

El a explicat că a luat decizia de a-l numi pe Robert Chioveanu șef la ANSVSA și de a-l trimite la fața locului pentru că cei care aveau delegarea atribuților au torpilat intervenția.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, la rândul lui, că au fost salvate până la această oră 230 de oi.

„În acest moment au fost salvate 230 de oi. Sunt absolut convins că dacă intervenția ar fi fost fermă în prima zi cu acele decupaje în corpul navei ar fi putut fi salvate mult mai multe animale”, a declarat Bode.

Propuneri de schimbare din funcţie a unor prefecţi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în şedinţa de guvern, propunerile de schimbare din funcţie a prefecţilor de Alba, Arad, Harghita, Sălaj şi Suceava.

Deciziile de schimbare care au fost aprobate de Executiv se referă la prefecţi şi subprefecţi în funcţie sau detaşaţi din: Alba – Monica Popescu; Arad – prefect Hordea Florentina, subprefect Vasilică Damian, care este înlocuit de Liliana Popa; Harghita – Andrei Jean Adrian; Sălaj – Florian Florin; Suceava – Adomnicăi Monica Elena.

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci