De asemenea, primul-ministru a mai cerut şi creşterea capacităţii de tratare în ATI, precizând că s-a constatat creşterea numărului de persoane care au nevoie de terapie intensivă.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, joi, ca direcţiile de sănătate publică să se mobilizeze suplimentar pentru realizarea anchetelor epidemiologice.

“Mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi de asemenea cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv, la fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticate pozitiv, DSP-urile, de exemplu, trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice”, a spus Orban.

El a precizat că pentru a reduce răspândirea virusului este vitală viteza de derula a anchetei epidemiologice.

„Viteza de derulare a anchetei epidemiologice este vitală pentru reducerea răspândirii virusului, pentru identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate pozitiv poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoane cu care intră în contact cu atât mai mult, cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta. Solicitarea mea e să îi mobilizaţi pentru că am simţit aşa o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericolul şi dimpotrivă e cu atât mai mult acum, trebuie să fie mobilizaţi”, a mai transmis premierul.

Ad placeholder
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

El a mai cerut şi creşterea capacităţii de tratare în ATI după ce s-a constatat o creştere a numărulu de pacienţi care au nevoie de îngrijire în Terapie Intensivă.

“Fiţi pregătiţi cu măsuri de rezervă privitoare şi la creşterea numărului de pacienţi. Noi trebuie să ştim, de exemplu, ai un număr mai mare de persoane infectate, dacă rămânem fără paturile necesare să spunem într-un judeţ în spitalele de suport, noi trebuie să ştim foarte clar care e starea reală, unde ducem pacienţii, care sunt măsurile pe care le luăm, cum creştem numărul de paturi. Aveţi grijă să creştem capacitatea de tratare în ATI pentru că s-a constat o creştere a numărului de persoane care au nevoie de tratare în secţiile de Terapie Intensivă. Am înţeles că am recepţionat deja 200 de ventilatoare care ar trebui să fie pregătite să fie transmise în funcţie de nevoile de tratare care există şi sunt contractatate deja un număr semnificativ de noi ventilatoare”, a mai declarat Orban.

Citeşte şi:

Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat o tânără din Mehedinți, a încercat să se sinucidă

Verificări la Penitenciarul Rahova, după interviul acordat de Liviu Dragnea. ANP anunță că nu a aprobat solicitări de intervievare ale unor deținuți

Al patrulea parlamentar infectat cu COVID-19. Preşedintele ALDE Bacău, Constantin Avram, a fost depistat pozitiv

S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
PARTENERI - GSP.RO
S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut