De Simona Ionescu,

Pe 1 septembrie, Aniana Condescu, mama lui Dragoş Sorin, a primit vestea cea mare de la medicul care i-a făcut copilului un RMN la cap: “Este ultimul examen pe care-l mai facem. Ne vedem la anul”. Medicul curant i-a spus că tumora, operată în urmă cu 4 ani, nu a recidivat şi că de acum înainte nu vor mai fi internări periodice, ci doar un control anual.

“Moştenirea” tumorei a lăsat, însă, urme suficient de adânci în capacitatea de mişcare, de vorbire, de exprimare a copilului încât să fie nevoie de cure de recuperare în diferite instituţii medicale. Diagnosticul de pe fişa medicală nu a fost niciodată optimist: meduloblastom de fosă craniană posterioară, hidrocefalie meduloblastom şi tetrapareză spastică.

cum poti ajuta 2

Mama nu a dat însă niciodată înapoi, în ciuda tuturor greutăţilor, şi şi-a dus copilul în toate centrele de recuperare indicate de medicul de la IOB Fundeni, acolo unde micuţul a făcut 23 de cure de citostatice după operaţia de extragere a tumorii. A ajuns cu băieţelul chiar şi la o clinică din Ungaria, unde a făcut 30 de şedinţe de raze şi, periodic, la Centrul Naţional Medical de Recuperare Neuropsihomotorie “Nicolae Robănescu” din Capitală. Aniana, o femeie simplă de la ţară, mamă a şase copii, cu multe-multe greutăţi, nu şi-a abandonat fiul nici un moment şi a reuşit să-i îmbunătăţească starea de sănătate an de an.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Untitled-1 copil1

Trimite ACUM un SMS la 8828 cu textul SORIN și donează 2 EURO
Banii se rețin o singură dată

Ceilalţi copii s-au crescut unul pe altul, dar n-au ieşit din cuvântul mamei şi au înţeles că şi fratele lor trebuie să ajungă să se descurce singur în viaţă. “Le-am spus mereu că şi el va creşte şi nu voi mai putea să-l car în braţe şi că va trebui să facă ei asta, dacă nu-l facem bine ca să se descurce singurel”, mi-a spus mama. A u r m a t “dispariţia” tumorii, dar şi o ameliorare uşoară a tetraparezei. Mai e încă mult de muncă pe partea de kinetoterapie.

Are nevoie de hrană şi de hăinuţe

Acum, Dragoş Sorin merge la şcoală. “Învaţă bine, îşi dă toată silinţa şi este susţinut de doamna învăţătoare Mihaela Pleşanu, care îl îndrăgeşte şi ne oferă toată răbdarea dânsei”. Puştiul e în al doilea an şi îi place foarte mult la şcoală. Îl duce fie mama, fie o soră mai mare, într- un căruţ prăpădit, care în curând va ceda de tot. De aceea, mama micuţului speră, la fel ca şi în alte situaţii ce păreau fără soluţie în clipa respectivă, că va găsi un sprijin material pe undeva, că va exista cineva care are un scaun cu rotile pe care nu-l mai foloseşte şi-l poate dărui fiului ei. Dacă vom primi donaţii prin SMS la numărul 8828, cu textul “Sorin”, îi vom cumpăra noi unul; dacă vom primi aparatul, banii strânşi din mesajele trimise vor fi folosiţi pentru următoarele internări ale copilului în centre de recuperare, unde pentru trei săptămâni de proceduri trebuie să plătească 400 de lei. De asemenea, cei care vor să ajute această familie numeroasă cu haine şi mâncare pot lua legătura cu noi, cei de la Fundaţia Ringier, şi noi vom trimite bunurile Anianei Condescu, în comuna doljeană Secu. Din acel colţ de lume, Dragoş Sorin Condescu vă va trimite un gând cald, de mulţumire.

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine