În timpul unei discuții telefonice purtate în acest weekend cu președintele Franței, Boris Johnson i-a spus că din punctul său de vedere se poate ajunge la o ieșire cu acord, dar că UE trebuie să răspundă în același fel compromisurilor făcute de Marea Britanie, scrie BBC News.

Un oficial guvernamental francez a declarat că Macron i-a spus lui Johnson „că negocierile ar purtate cu echipa lui Michel Barnier în zilele următoare, pentru ca la sfârșitul săptămânii să se poată face un bilanț și a se stabili dacă este posibil un acord respectând principiile Uniunii Europene”.

O sursă de la Downing Street 10 a declarat pentru BBC că: „Marea Britanie a făcut o propunere mare, importantă, dar a venit momentul ca UE să arate că este dispusă să facă compromisuri. Dacă nu, Marea Britanie va ieși fără un acord”.

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că nu va exista o amânare a Brexitului prevăzut pentru 31 octombrie, subliniind că este „ultima şansă” pentru obţinerea unui acord, a informat duminică un purtător de cuvânt din Downing Street.

Şeful executivului britanic i-a comunicat preşedintelui Franţei într-o convorbire telefonică că „UE nu ar trebui să fie convinsă, în mod eronat, de faptul că Regatul Unit ar putea rămâne în cadrul UE după 31 octombrie”.

Boris Johnson a repetat că nu va cere din nou amânarea Brexitului, în pofida faptului că o lege votată recent în parlamentul britanic îl constrânge să facă acest lucru dacă nu ajunge la un acord cu UE.

Citeşte şi:

Mort cu mort | Despre declarația lui Iohannis, care a dat vina pe guvernarea PSD pentru accidentul din Ialomița

STUDIU | Copiii mințiți de părinți devin la rândul lor adulți care mint mai mult. „Te las aici”, „Chem poliția” și alte minciuni care lasă urme adânci în conștiința celor mici

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism