MENIU CAUTĂ
03 Noi. 2017 10:00 , de Delia Chilianu

VIDEO | Micul vis al unui băiețel bolnav de leucemie a fost îndeplinit de un om cu suflet mare. ”Ce fericit sunt”, a exclamat puștiul, cu ochii în lacrimi

Distribuie

“Ce fericit sunt! Ce mult îmi place bicicleta”, așa a reacționat Mădălin Andrei când a văzut ce surpriză îl  cadou a primit. Cea veche îi fusese furată din boxa blocului și a suferit tare mult după ea. Mădălin Andrei a primit o bicicletă de la un om cu suflet mare ce a donat-o Fundației Ringier, după ce a aflat din ziarul Libertatea despre cazul băiatului.

Mădălin Andrei este băiatul de 9 ani din sectorul 4 al Capitalei care luptă cu epilepsia de la vârsta de 2 ani și care, de anul trecut, a fost diagnosticat cu leucemie meloidă cronică – o boală care atacă în general persoanele în vârstă și foarte rară la copii. El este crescut doar de mamă. Nu a apucat să-și cunoască tatăl. Acesta a făcut infarct înainte ca Mădălin Andrei să se nască.

Mama îl crește singură

Elena Popa îl crește singură pe Mădălin. Numai ea știe cât de greu îi este. Numai ea știe câte nopți nu a dormit de teamă ca fiului ei să nu i se întâmple ceva în somn. Numai ea știe cu ce frică a stă de câte ori băiatul ei face crize de epilepsie. Acum, este mai bine față de cum a decurs boala la început. Mai are dureri seara și palpitații, dar e mai bine. Durerile de picioare nu au trecut de tot, a avut 40 de kilograme, acum are 27 de kilograme, dar mergem înainte cu ajutorul lui Dumnezeu', spune mama optimistă. În ochii el albaștri se citește speranța.

Băiatul face analize săptămânal

Elena știe că ea rezonează cu fiul ei, știe că ea este cea care îi dă încredere și dacă ea este o luptătoare, la fel va fi și el. Și, indiferent cât de mult o macină lipsa banilor și câte ar avea pe suflet , îi zâmbește mereu copilului ei. Eu am venit de asistent personal, salariul minim pe economie. Ne descurcăm greu cu banii. Pe lângă citostaticele care sunt gratuite, mai trebuie să îi cumpăr și vitamine. Dau peste 200 de lei pe lună pe pastile. În plus, facem săptămânal analize, care costă peste 100 de lei pe lună. La toate aceste cheltuieli se adaugă cele pentru școală. Când ne-a spus doamna că ne trebuie caiete studențești și noi aveam din alea mici, a început să plângă ca el nu are caiete studențești ca ceilalți copii. A trebuit să fac eforturi să îi iau din cele studențești', povestește Elena Popa. Fundația Ringier a ajutat-o pe Elena cu bani pentru tratament. Bicicleta pe care a primit-o prin intermediul Fundației noastre a fost o supriză extraordinară pentru Mădălin Andrei, fiindcă tare mult își dorea una. Îmi place foarte mult, este exact așa cum am visat-o', spune băiatul.

Acum se roagă să fie cât mai multe zile frumoase ca să se poată plimba cu ea. Când va crește, Mădălin Andrei vrea să lucreze ca polițist, iar bicicleta este doar un prim pas, pentru că vrea să învețe să meargă și pe motocicletă, să fie polițist pe motocicletă.

Trimite ACUM un SMS la 8828 cu textul Mădălin Andrei și donează 2 EURO (Banii se rețin o singură dată)

Mădălin Andrei a primit o bicicletă.

Mădălin Andrei a primit o bicicletă. El suferă de o formă rară de cancer și are nevoie de ajutor în continuare

Cei care vor să-l ajute pe Mădălin Andrei o pot face și apelând la o surpriză din partea unei vedete, pe site-ul www.iwonder.ro .

CITEȘTE ȘI:


REPORTAJ/ Palatul fostului episcop de Huși acuzat de relații homosexuale, transformat în mănăstire de maici. Noul episcop îi vinde și limuzina de lux

Părinții tinerei ucise în noaptea de Înviere în timpul unei curse ilegale de mașini au intrat în greva foamei. Cer dreptate după moartea fiicei

 


 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii