De Adrian Ilie,

Consulul României la Salonic se află deja în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară românilor care urmează să sosească din Samothraki cu următoarele curse de feribot.

”Conform datelor comunicate de consulul român până la acest moment au fost două curse – una pentru autovehicule in care s-au regasit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit și turiști străini”, se arată într-un comunicat al MAE.

Alte patru curse cu plecare din Samothraki urmează să aibă loc în cursul acestei seri: nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare la ora 20.30 și ora 01.00, nava Anax, pentru autoturisme cu plecare la ora 21.00, nava Andrus Jet, pentru pasageri și autoturisme cu plecare în jurul orei 22.00.

”Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222”, se mai spune în comunicatul Ministerului de Externe.

Cursele de feribot din insula Samothraki către Alexandroupolis au fost reluate miercuri, iar o parte dintre turiștii români au reușit să-și ia bilete pentru o cursă care va pleca în această noapte la ora 1.20. Românii blocați în insulă încă au temeri legate de promisiunile autorităților grecești, după ce acestea au dat informații sporadice și incomplete legate de motivele întreruperilor curselor de feribot.

Citeşte şi:

Situație tensionată în Samothraki. Unul din românii blocați pe insulă, implicat într-un conflict cu un oficial grec

Români blocați de mai multe zile pe insula elenă Samothraki, cuprinsă de incendii de vegetație | VIDEO

Românii din Samothraki riscă să rămână blocați pe insulă până pe 18 august! Celor care vor să plece mai repede li se sugerează să-și abandoneze mașinile

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă