MENIU CAUTĂ
16 Oct. 2016 15:16

Magazinele din Thailanda au rămas fără haine negre din cauza morții regelui. Guvernul thailandez amenință cu închisoare pe cei care ridică prețurile acestora

Distribuie

Thailanda își plânge mult iubitul rege Bhumibol Adulyadej, monarhul cu cea mai lungă domnie, care s-a stins din viață joi. Toate evenimentele și emisiunile tv au fost anulate, iar distracțiile din cartierul roșu au fost închise timp de 30 de zile.

Guvernul thailandez a rugat populația ca în această perioadă de doliu să poarte haine negre, fapt pentru care acestea au cam dispărut din magazine. Ministrul Comerțului le-a spus producătorilor de îmbrăcăminte să facă mai multe haine negre, avertizând că cei care profită de moartea regelui și își vor crete prețurile la aceste haine vor risca pedepse cu închisoarea sau amenzi de peste 4.000 de dolari, informează Daily Mail.

Citește și: Cine este prințul Playboy Maha Vajiralongkorn ce va urca pe tronul Thailandei? Va câștiga simpatia poporului?

Este regele cu cea mai lungă domnie

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit joi la vârsta de 88 de ani. La scurt timp după anunțul morții, premierul thailandez a anunțat că va fi o perioadă de un an de doliu național.

Stare de sănătate a regelui Thailandei s-a deteriorat grav în ultima perioadă, acesta fiind internat în stare gravă. De altfel, în ultimele zile, toți cei patru copii ai regelui, printre care și prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn, și-au vizitat tatăl la spital.

Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei a domnit șapte decenii, perioadă în care a fost considerat o forță unificatoare pentru o țară care a fost lovită de zeci de lovituri de stat, de când acesta s-a urcat pe tron, în 1946, la vârsta de 18 ani.  Pentru thailandezi, monarhul este o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Legile extrem de dure privind infracţiunile de lezmajestate din ţară interzic orice discuţie privind sănătatea suveranului. De asemenea, eventuale planuri privind succesiunea sunt pedepsite prin închisoare.

În ultimii ani, regele Thailandei abia a fost văzut în public. Ultima sa apariție a avut loc pe 11 ianuarie, când a petrecut câteva ore la palatul său. Moartea sa ar putea să arunce Thailanda într-o perioadă de instabilitate, notează sursa citată.

Foto: EPA

 

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii