„Primăvara începe cu curăţenia de Paşti! Am adus iepuraşii tineri să ne ajute! Este primul cartonaş galben de anul acesta, sper să nu ajungem la roşu!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Locaţiile oprite temporar de la funcţionare au fost:
- SC Sufro Company SRL (Nikos Greek Taverna),
- SC All Trading Corporation SRL (Bucharest Garden),
- Tephra Resto SRL,
- Covaci Cult SRL (Bazaar),
- Aubergine Internaţional SRL (Aubergine),
- Unique Bistro SRL (Trattoria Sardegna),
- Aylin Medua Srl (Restaurant Saray),
- Seg Horeca SRL (The Mansion Boutique Hotel),
- Extern Business Consult SRL (Hostel Antique),
- Emira LKS & CO SRL (Bistro Les Bourgeois),
- Orient Aromas SRL (Amy Shop),
- Arkay Capital SRL (Old Habits Pub),
- Expert Data PVD SRL (Tag Aperitivo) şi Uncle John Food.
„Până la această oră, au remediat, cu celeritate, deficienţele sancţionate locaţiile: Les Bourgeois şi Aubergine Internaţional SRL (Aubergine), fapt constatat de echipele de comisari la recontrol”, se precizează în comunicatul ANPC.
Ce nereguli au descoperit comisarii ANPC
Principalele abateri de la legislaţia în vigoare constatate au fost:
- lipsa menţiunilor cu privire la faptul că unele preparate din listele meniu provin dintr-un produs congelat sau că nu sunt folosite, la gătire, ingredientele menţionate, ci unele care le înlocuiesc;
- folosirea unor spaţii de depozitare improprii, cu pereţi cu infiltraţii şi mucegai;
- existenţa insectelor (muşte, gândaci) în blocul alimentar;
- folosirea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită şi a unor fără elemente de identificare;
- schimbarea stării termice iniţiale a produselor;
- nerespectarea vecinătăţii produselor în spaţiile de depozitare;
- utilizarea unor ustensile de bucătărie depreciate şi a bureţilor de sârmă, pentru vase;
- prefierberea pastelor înaintea folosirii şi depozitarea lor în agregate frigorifice contrar indicaţiilor oferite de producător;
- existenţa pavimentului neigienizat, a pereţilor neigienizaţi cu plăci de faianţă sparte/fisurate, a tavanului cu vopsea exfoliată;
- lipsa menţiunilor cu privire la ingredientele cu factor alergen, din listele meniu;
- folosirea aceluiaşi spaţiu pentru păstrarea hainelor angajaţilor şi depozitarea alimente;
- depozitarea alimentelor realizată pe o cale de acces, într-un spaţiu necompartimentat;
- lipsa graficului schimbării uleiului de prăjire;
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulări de gheaţă, cu vopsea exfoliată, zone extinse de rugină, chedere depreciate, rupte;
- decongelarea unor materii prime la temperatura mediului ambiant;
- colectarea reziduală în coşuri fără capac;
- folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri de grăsime arsă;
- utilizarea unor recipiente de gătire cu zone de arsură şi uzate;
- depozitarea, în maşina de gheaţă, a unor sticle, direct în gheaţa folosită pentru băuturile comercializate;
- nerespectarea condiţiilor de temperatură indicate de producător;
- depozitarea produselor direct pe paviment;
- lipsa verificării metrologice a cântarului folosit în bucătărie;
- comercializarea unor produse textile, cosmetice sau a altor produse nealimentare cu etichete netraduse în limba română;
- comercializarea unor parfumuri care conţineau substanţe interzise în lista de ingrediente, respectiv Butylphenyl methylpropional;
- comercializarea unor produse din metal preţios, Argint 925, fără a avea menţionate pe etichete informaţii cu privire la tipul pietrei nepreţioase sau nemarcate;
- nerespectarea regimului promoţiilor, lipsa informaţiilor cu privire la perioada de desfăşurare şi tipul reducerii;
- lipsa mapelor cu informaţii din camerele de cazare şi a afişării autorizaţiilor de funcţionare;
- folosirea unor perne, saltele sau protecţii de saltea neigienizate, pătate, în camerele de cazare; folosirea unui mobilier degradat, uzat excesiv, a pavimentului neigienizat şi a băilor neconforme.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro