MENIU CAUTĂ
, de Raluca Diaconu

Maia Morgenstern a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universității de Vest din Timișoara| FOTO

Distribuie

Actrița de film și teatru Maia Morgenstern a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universității de Vest din Timișoara, devenind astfel membru de onoare al comunității instituției de învățământ superior. Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat în Aula Magna „Ioan Curea”.

Președintele Fundației Artmedia, Doina Popa, a spus despre Maia Morgenstern că este o artistă „foarte talentată, sufletistă, activă, muncitoare” și care a luptat pentru acțiuni de binefacere.

„Din punctul meu de vedere, este un artist total, o mamă bună, soție, directoare la Teatrul Evreiesc și acum Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara pe care și eu am terminat-o și care îmi este foarte dragă”, a spus Doina Popa.

La rândul său, Marilen Pirtea, rectorul UVT, a subliniat că astfel de „modele de personalități care au făcut cinste acestei țări atât în țară, cât și în străinătate, sunt foarte bune de adus în prim planul Timișoarei”.

„Acestea sunt modelele pe care România trebuie să le aducă în prim plan pentru generațiile următoare. Maia Morgenstern reprezintă un model de carieră de caracter și de valoare si un model de românism pe care l-a impărtășit de fiecare dată când a avut ocazia. Oferindu-i acest titlu nu facem decât să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a spus rectorul UVT.

Actița Maia Morgenstern a declarat că acest titlu o emoționează, o tulbură și o responsabilizează, adăugând că este profund recunosșcătoare.

„Este expresia admirației și primesc lucrul acesta cu adânc respect, a admirației pe care mi-o poartă mediul academic. Mă face foarte fericită și foarte mândră. Este confirmarea unei vieți dedicate artei, profesiunii și sigur că sunt emoționată”, a arătat actrița.

Maia Morgenstern a spus că primirea acestui titlu o face și mai apropiată de Timișoara, oraș în care revine de fiecare dată  „cu emoție, drag si dor”.

„Sunt proiecte, sunt gânduri, vise pe care vreau să le pun în aplicare, proiecte culturale de colaborare între instituții de cultură”, a conchis talentata actriță.

Filmele de referință în care a jucat actrița sunt Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni şi Patimile lui Hristos, ultimul în regia lui Mel Gibson. Rolurile celebre pe scena de teatru au fost Lola Lola, din Îngerul albastru, sau Kathleen Hogan, din Park Your Car in Harvard Yard.

Citește și: VIDEO/ Contabilitatea tristă a sărăciei: pensionarii cu venituri mici nu au dreptul la ajutor de încălzire. Lemnele de foc, udate cu lacrimile bătrânilor

Citește mai multe despre Maia Morgenstern pe Libertatea.

Comentarii