MENIU CAUTĂ

Majorarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă de Senat. Ce spune președinta unei filiale PNL, partidul care a propus indexarea

Distribuie

Majorarea alocațiilor pentru copii, prevăzută într-un proiect de lege al PNL a fost respinsă de Senat, a declarat Onița Ivașcu Daniela, președinte PNL Sighetu Marmației. Proiectul de lege va fi supus votului în Camera Deputaților.

Președinta PNL Sighetu Marmației a atras atenția asupra faptului că alocațiile copiilor au rămas plafonate la nivelul anului 2015, în condițiile în care prețurile și cheltuielilel familiilor din România au crescut constant, relatează jurnalmm.ro.

Proiectul de lege al PNL care prevedea majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respins de Senat. Această propunere legislativă completeaza Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii , care din anul 2015 a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil.

De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei.

Se poate menționa că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins o cifră de 3,5 % în anul 2018. Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. Alocaţiile au rămas însă la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani” a spus deputatul PNL.


Citește și: VIDEO/ Problemele persoanelor cu dizabilități, pasate de la guvern la primării. Mămica unui copil cu tetrapareză spastică: „Lupt pentru drepturile lui, ca om, iar politicienii șterg cu el pe jos!”


 

Citește mai multe despre Ajută Copiii pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Inundații în Cernavodă
Comentarii