Mergi direct la conținut »
Majorări salariale în Grecia, după aproape un deceniu de criză. Care este procentul propus de premierul Tsipras
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Majorări salariale în Grecia, după aproape un deceniu de criză. Care este procentul propus de premierul Tsipras

Majorări salariale în Grecia, după aproape un deceniu de criză. Care este procentul propus de premierul Tsipras

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat luni, 28 ianuarie, mai multe planuri de majorare a salariului minim lunar cu aproximativ 11%, fiind prima astfel de creştere după aproape un deceniu de criză economică.

De Dragoș Tănase,

„Vă cer, după un deceniu de reduceri salariale, să faceţi încă un pas istoric”, a afirmat Tsipras, solicitând Guvernului de la Atena să aprobe propunerea ministrului Muncii de majorare a salariului minim lunar la 650 de euro, de la 586 euro în prezent.

De asemenea, premierul Greciei a propus ca salariul minim lunar pentru tinerii sub 25 de ani să fie desfiinţat, relatează Reuters.com.

Majorarea vine în urma consultărilor între reprezentanţii Executivului, ai sindicatelor şi ai angajatorilor din Grecia, iar planul trebuie aprobat de Parlament în următoarele zile şi ar putea intra în vigoare luna viitoare, aşa cum speră Guvernul de la Atena.

Anul acesta, Grecia ar urma să înregistreze un avans al economiei de 2,5%, iar rata şomajului ar urma să scadă la 18,2%, de la 19,6% în 2018, conform sursei citate.

În 2012, când Grecia a intrat în recesiune, autorităţile de la Atena au redus salariul minim lunar cu 22%, la 586 de euro.

Deocamdată, este haos din cauza drumuriler blocate de fermierii eleni. Vezi atenționarea de călătorie a MAE pentru Grecia!


Citește și… Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


 

Close
Închide
  Close