Mergi direct la conținut »
Manifestație cu sute de oameni la Buzău împotriva obligativității vaccinurilor: ”Aș introduce obligativitatea Sfintei Împărtășanii” Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Manifestație cu sute de oameni la Buzău împotriva obligativității vaccinurilor: ”Aș introduce obligativitatea Sfintei Împărtășanii”

200 de persoane din 3 județe au protestat, sâmbătă dimineață în fața Prefecturii Buzău față de intenția autorităților de a introduce obligativitatea vaccinării.

De Cristina Sterian,

Protestatarilor din județul Buzău, convocați de Asociația pentru Civilizația Ortodoxă, li s-au alăturat câte 50 de protestatari din Bacău și Piatra Neamț, care se aflau în tranzit cu autocare în drum spre București, acolo unde este organizată o manifestare de amploare cu oameni care sunt așteptați din întreaga țară.

Protestul a fost unul pașnic, care a început cu rostirea rugăciunii Tatăl Nostru și a continuat cu câteva discursuri ale organizatorilor care au ținut să sublinieze că nu sunt împotriva vaccinării ci împotriva obligativității acesteia, cerând guvernanților să „aibă încredere în capacitatea românilor de a alege”.

„Vreau să fim foarte clari, nu suntem împotriva vaccinării și a vaccinurilor, dar suntem împotriva impunerii acestei măsuri. Este o jignire la adresa poporului român. Nu este normal sa ai încredere în popor, să îl chemi la vot să îl lași să își aleagă președintele și alți conducători dar să nu ai încredere să îl lași să aleagă ceea ce este bine pentru el. Este o măsură complet greșită mai ales că astfel de legi nu sunt în alte state civilizate”, a spus unul dintre reprezentanții organizatorilor.

Printre cei prezenți în fața Prefecturii Buzău s-a numărat și o familie cu 9 copii din județul Buzău. Capul familiei a mărturisit că nu are decât un singur copil vaccinat și că ceilalți 8 sunt mult mai sănătoși. De asemenea, bărbatul a spus că ar prefera „obligativitatea Sfintei Împărtășanii”

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

„Avem 9 copii și doar primul dintre ei a fost vaccinat în maternitate, la naștere fără să ne întrebe cu acel BCG sau cum îi spune. În rest nu mai avem alte vaccinuri făcute la niciunul dintre copii. Ei sunt sănătoși, nu au nici o problemă ba chiar am observat că fața de fata cea mare care a primit un singur vaccin la naștere ceilalți copii își revin mult mai repede după câte vreo răceală”, a spus bărbatul din Buzău tată a 9 copii.

Ei sunt protejați de credința lor în Dumnezeu. Ba chiar dacă mă întrebați pe mine, fără să vreau să intru într-o polemică cu cineva, mai repede aș introduce obligativitatea Sfintei Împărtășanii dacă tot ne considerăm o țară creștin ortodoxă.

Protestatar, tată a 9 copii:

Protestatarii au afișat pancarte cu diverse mesaje de la mesaje adresate președintelui Camei Deputaților Marcel Ciolacu și deputatului Radu Sebastian, membru al Comisiei de Sănătate, cât și mesaje despre vaccinuri și despre faptul că unele dintre acestea ar avea reacții adverse grave iar unele țări le-au interzis.

După aproximativ 40 de minute, protestul s-a încheiat cu manifestanți cântând în cor „Cu noi este Dumnezeu”, după care aceștia s-au îmbarcat în autocare și au plecat spre Capitală.

Close
Închide
  Close